10 21 okt. '23

Call for Applications: Young Critics @ Film Fest Gent 2018

Come fill the cup
Nieuws 06 aug. 2018

Cinea en Film Fest Gent presenteren de vijfde Young Critics Workshop (10-19 oktober 2018) van Photogénie, waarin aanstormende filmcritici (tussen 18 – 26 jaar oud) de kans krijgen verslag te doen van de 45ste editie (9 – 19 oktober). Je aanmelden als aspirant-filmcriticus kan nog tot 2 september!

De geselecteerde kandidaten wordt gevraagd om zowel korte recensies als één of meer langere stukken te schrijven over verschillende festivalfilms. De deelnemers worden hierin dagelijks begeleid door filmcriticus Nick Pinkerton (Film Comment, Sight & Sound, Reverse Shot...) en het team van Photogénie.

De recensies en artikels kunnen gepubliceerd worden op Photogénie en op de website van Film Fest Gent.

De voertaal is Engels. Daarom moeten kandidaten de Engelse taal machtig zijn, zowel schriftelijk als gesproken. De Workshop staat open voor schrijvers tussen de 18 en 26 jaar oud die van filmkritiek (nog) niet hun hoofdberoep hebben gemaakt.

De Young Critics Workshop biedt de deelnemers:

• Overnachting en ontbijt in het historisch centrum van Gent, 9-20 oktober
• Lunch aangeboden door het Festival
• Een volledige accreditatie voor het Festival
• De unieke kans om festivalfilms en events te bespreken onder begeleiding van een ervaren criticus

Deelnemers moeten zelf hun reis regelen en staan zelf in voor de meeste avondmaaltijden en andere mogelijke kosten. Deelnemers dienen ook hun eigen laptop mee te brengen.

Kandidaturen moeten ingediend worden voor 2 september, en bevatten:

• Een motivatiebrief (max. 500 woorden)
• Curriculum Vitae
• 3 recensies, artikels of andere schrijfsels (als de oorspronkelijke teksten niet in het Engels zijn, voorzie dan een vertaling als bewijs van de kennis van het Engels)
• Een recente foto op paspoortformaat

De geselecteerde critici zullen op 9 september per e-mail op de hoogte gesteld worden.

Kandidaturen en vragen:
Bart Versteirt & Ruben Demasure
redacteurs
editor@photogenie.be

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.