09 20 okt. '24

Brussels Jazz Orchestra vervoegt Brussels Philharmonic op het Symphonic Jazz Concert!

P1bn34qnifh5s7sjgik11fm11hn1
Nieuws 09 aug. 2017
​De World Soundtrack Awards en Film Fest Gent vieren de 100e verjaardag van jazz met het Symphonic Jazz Concert: de beste symfonische jazz soundtracks van de laatste eeuw vergezeld door de bijhorende filmfragmenten op het grote scherm. Op deze speciale gelegenheid slaan twee orkesten de handen in elkaar! Brussels Jazz Orchestra vervoegt Brussels Philharmonic, en samen zullen ze de scores opvoeren onder leiding van maestro Dirk Brossé in het Capitole te Gent.

Artistiek leider van het Brussels Jazz Orchestra Frank Vaganée kijkt al uit naar de samenwerking: “Het is voor Brussels Jazz Orchestra een artistieke uitdaging om samen met Brussels Philharmonic een reeks pareltjes uit het rijke filmmuziekrepertoire te vertolken. We zijn heel verheugd over het partnerschap omdat dat eerder al vruchtbaar en succesvol bleek, denk maar aan de samenwerking voor de Oscarwinnende film ‘The Artist’. De orkestrale benadering van filmmuziek in films en series uit de jaren ‘60 en ’70 betekende voor veel muzikanten bij Brussels Jazz Orchestra hun eerste kennismaking met bigbandmuziek en met deze orkestvorm. Het was voor velen een aanzet om zich uiteindelijk in orkestrale jazz te gaan verdiepen.”

Het Symphonic Jazz concert zal volledig gewijd worden aan 100 jaar jazz en de invloed van deze muziek op film. Brussels Philharmonic en Brussels Jazz Orchestra zullen catcy scores opvoeren door Henry Mancini, Lalo Schifrin of Elmer Bernstein, zoals 'The Pink Panther', 'Who Framed Roger Rabbit?', 'Bullitt', 'The Man with the Golden Arm', 'Chinatown' en nog zoveel meer. Recentere soundtracks zoals het Oscarwinnende 'La La Land' of Mark Ishams 'The Black Dahlia' zullen ook een plaatsje krijgen op het concert. De filmfragmenten zullen tijdens het concert te zien zijn op het grote scherm, wat de avond helemaal magisch maakt.

Het Symphonic Jazz Concert vindt plaats op 19 oktober 2017 in het Capitole te Gent. Tickets zijn hier te verkrijgen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?