10 21 okt. '23

Britt Hatzius - Blind Cinema @ Vooruit

P1a1e23nff1v6mqv0ftv1k2a19o31
24 okt. 2015

Hoe ervaar je een film als je hem niet kan zien? In ‘Blind Cinema’ krijg je als bezoeker een blinddoek om, terwijl er een film wordt geprojecteerd. Maar geen nood, achter je zit een kind dat je vertelt wat er op het scherm te zien is. Hij of zij fluistert in je oor, jij verzint er in je hoofd de beelden bij.

Voor de kinderen is het de eerste keer dat ze de film zien. Hun gefluisterde beschrijvingen zijn daardoor fragiel en fragmentarisch. Het resultaat is een gezamenlijke inspanning tussen kijkende kinderen en luisterende volwassenen. Samen ervaren ze de magie van het zoeken naar de juiste woorden en het verbeelden van wat zou kunnen zijn, in een poging zo dicht bij het origineel te komen… of net niet. ‘Blind Cinema’ maakt ons bewust van de mogelijkheden en de grenzen van onze taal en onze fantasie.

Britt Hatzius presenteerde eerder al ‘This Is Not My Voice Speaking’ in Vooruit in samenwerking met Ant Hampton. Ze maakt telkens originele, interactieve performances waarbij een amalgaan van film, foto’s, audio, installaties en illusies een unieke ervaring creëert voor de bezoeker.

KOOP TICKETS AAN VOORDELIGERE PRIJS
Vanaf 3 tickets geniet je van een voordelig tarief. Stel zelf een abonnement samen met minstens 3 events en krijg een korting tot 20%.

Britt Hatzius - Blind Cinema @ Vooruit
za 24.10.15 15:00 - 18:00 Theaterzaal
zo 25.10.15 15:00 - 18:00 Theaterzaal

Bestel je tickets hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.