10 21 okt. '23

Britse componist Patrick Doyle ontvangt World Soundtrack Lifetime Achievement

03 jun. 2015

Aansluitend op de Britse Focus van het 42e Film Fest Gent wordt tijdens de World Soundtrack Awards de Lifetime Achievement Award uitgereikt aan de componist Patrick Doyle.

Artistiek directeur van Film Fest Gent Patrick Duynslaegher over de keuze van de winnaar: “Gezien onze focus op British Cinema is Patrick Doyle de ideale kandidaat om op de WSAwards een Lifetime Achievement Award te ontvangen. Wie in 1989 zijn daverende allereerste score hoorde voor Kenneth Branaghs debuutfilm 'Henry V', wist meteen dat hiermee een groot filmcomponist geboren was. Doyle werd de vaste componist van Branagh en gaf muzikale ziel aan diens Shakespeare verfilmingen (naast 'Henry V' ook 'Hamlet', 'Much Ado About Nothing', 'As You Like It', 'Love’s Labour’s Lost'). De immens veelzijdige Doyle verrijkte met zijn afwisselend tragische, nobele, triomfantelijke en romantische composities films van Robert Altman, Ang Lee, Chen Kaige, Alfonso Cuarón en Brian DePalma (voor wiens 'Carlito’s Way' hij een van de briljantste scores van de jaren negentig schreef). Ook in blockbusters als' Rise of the Planet of the Apes' en 'Harry Potter and the Goblet of Fire' moet Doyle zeker niet onderdoen voor zijn grootste Hollywood collega’s in het muzikaal ondersteunen van spectaculaire actie en avontuur.”

Patrick Doyle zal tijdens de WSAwards de Lifetime Achievement Award ontvangen voor zijn uitzonderlijke carrière in de filmmuziek en daaruit zal er een selectie live gebracht worden door Brussels Philharmonic onder leiding van Dirk Brossé. De Amerikaanse componist Alan Silvestri (Back to the Future, Forrest Gump) en de 2014 WSA Discovery winnaar Daniel Pemberton (The Counselor, Steve Jobs) zijn zoals eerder aangekondigd ook centrale gasten die avond.

15e World Soundtrack Awards
24 oktober 2015 't Kuipke Gent
Bestel nu je tickets via deze link.
Meer info over de WSAwards kan je vinden op www.worldsoundtrackawards.com.

Foto © Disney

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.