10 21 okt. '23

British Film Music Seminar

05 aug. 2015

Goed nieuws voor alle liefhebbers van filmmuziek: tickets voor het jaarlijkse Film Music Seminar kunnen nu al worden aangeschaft.

22 oktober 2015 - 9:30 - Kinepolis
Tickets (€20 / €15)
Voertaal: Engels

De jaarlijkse focus van Film Fest Gent wordt ook voor deze festivaleditie doorgetrokken in het Film Music Seminar. De Britse cinema staat centraal in gesprekken met o.a. topcomponist George Fenton, die in de voormiddag zijn langdurige samenwerking met Ken Loach zal bespreken. Fenton begon muziek te componeren voor Britse regisseurs als Peter Gill, Howard Davies, Adrian Noble en Richard Eyre. Hij componeerde eind jaren zeventig muziek voor televisiefilms, en vanaf de jaren tachtig vooral bioscoopfilms. Fentons grote bekendheid begon in 1982 met de film 'Gandhi', waarmee hij werd genomineerd voor een Oscar. Hij componeerde ook muziek voor televisieseries en documentaires. Fenton ontving twee Emmy Awards met de BBC documentaire series 'The Blue Planet' en 'Planet Earth'. Ook won hij in 2001 op het Filmfestival van Venetië een Rota Soundtrack Award met de film 'The Navigators’.

Na de pauze bespreken oa Britse filmmuziekcomponisten Daniel Pemberton en Craig Armstrong het verschil in samenwerkingen voor Britse & Noord-Amerikaanse producties.

De dag wordt gemodereerd door Dr. Martine Huvenne. Dr. Huvenne, docent aan School of Arts Gent en LUCA School of Arts, zal in het Seminar de nadruk leggen op film en muziek als artistiek gegeven, met vooral aandacht voor de samenwerking tussen de componist, regisseur en sounddesigner.

Doorheen het seminarie bestaat de mogelijkheid om vragen te stellen. Meer uitgebreide vragen kunnen op voorhand doorgestuurd worden naar industry@filmfestival.be.

Film Music Seminar - 22 oktober 2015 - 9:30 - Kinepolis
Tickets (€20 / €15)

GREAT BRITISH FILM MUSIC - 22 oktober 2015 - 20:00 - Bijloke
Tickets (€20 / €30)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.