10 21 okt. '23

Brak (Fallow): verontrustende, maar broodnodige cinema

P1a1nqmnt6ckf17ivvm71bagblq1
16 okt. 2015

Dit jaar biedt Film Fest Gent een bijzonder actueel parcours aan, namelijk 'Fort Europe'. Een door de actualiteit gedicteerd parcours met speelfilms en series die het Europa van asielzoekers, migranten, globalisering, terreurdreiging, verregaande besparing en inmenging in democratische besluitvorming op zeer diverse manieren in kaart brengen. Brak (Fallow), het straffe drama van Laurent Van Lancker, behandelt ook deze gevoelige onderwerpen.

In het Noord-Europa van de nabije toekomst is het socio-economisch systeem ontploft. Ook de inwoners van wat ooit het beloofde land was, zien zich nu verplicht te migreren. Verder naar het noorden, in de hoop er een betere toekomst te treffen. Eén van hen is Lucas. In een verloederd dorp aan zee zoekt hij een boot die hem weg kan voeren maar bepaalde ontmoetingen plaatsen hem voor onverwachte ethische dilemma's. Documentairemaker Laurent Van Lancker waagt zich aan sciencefiction maar vertelt, zoals het hoort, meer over de huidige maatschappij dan over die van de toekomst. Voor 'Brak' baseerde hij zich op 'De Ontelbaren', een roman van Elvis Peeters, die ook mee het scenario schreef. Hoe zouden we over migratie denken als we zelf de migranten waren? Dat is de basisvraag van 'Brak' en het is de hoogste tijd dat ze gesteld wordt. 'Brak' is verontrustende maar broodnodige cinema. (S.D.W.)

'Brak'

ZON 18/10 @ Kinepolis Gent om 20:45 - (80 min) (Film met gasten) - KOOP TICKETS
WOE 21/10 @ Studio Skoop om 20:00 - (80 min) (Film met gasten) - KOOP TICKETS
DON 22/10 @ Studio Skoop om 17:30 - (80 min) (Film met gasten) - KOOP TICKETS

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.