08 19 okt. '24

‘Boi’ wint ACE- The Fridge publieksprijs als beste studentenkortfilm

P1av97b64mqohfu0dfe1u1v1lc11
Nieuws 17 okt. 2016
Met zijn ‘Boi’ (Gevecht) won RITCS student Anthony Nti de Ace+The Fridge Public Choice Award in de studentenkortfilmcompetitie op de 43ste editie van Film Fest Gent.

‘Boi’ gaat over twee jonge Bulgaarse broers die moeten werken voor hun oom die schroothandelaar is. Ze worden door hem uitgebuit en dat leidt tot allerhande spanningen. De jongste van de broers wil graag met zijn vriendinnetje op kamp maar daar verdient hij niet genoeg voor….

Aan deze publieksprijs is een gradingsessie ter waarde van 6.500 euro verbonden bij het audiovisueel postproductiehuis ACE + The Fridge voor een volgend filmproject. Alle studenten uit de erkende Vlaamse, Waalse en Brusselse filmscholen konden deelnemen aan de competitie. ‘Klein Boekerest’ van Sam Geyskens en ‘Ce qui échappe’ van Ely Chevillot werden respectievelijk tweede en derde in de publieksrangschikking.

Naast het publiek reikt een professionele jury de Nationale Loterij prijs voor beste Belgische studentenkortfilm uit. De winnaar van die 2.000 euro bedragende prijs wordt op 21 oktober bekend gemaakt.

Film Fest Gent en Ace Image Factory werken al vijftien jaar op een aangename manier samen. Voor ACE biedt het festival een mooi platform om een vinger aan de pols te houden van wat er reilt en zeilt in de Belgische en internationale filmwereld, te netwerken, cinefiele klanten te verwennen en jong talent te ontdekken. In dat laatste kader verleent ACE altijd graag haar medewerking en steun aan de competitie voor de beste Belgische studentenkortfilm. Jong talent een duwtje in de rug geven is immers belangrijk.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?