10 21 okt. '23

'Blue Silence' geselecteerd voor Karlovy Vary

P1bi1bditpfr61tgp7ufm35jji1
Nieuws 06 jun. 2017

Het speelfilmdebuut ‘Blue Silence’ van de Belgisch-Koerdische regisseur Bülent Öztürk is geselecteerd voor de East of the West competitie op het filmfestival van Karlovy Vary (30 juni-8 juli).

Bij zijn wereldpremière op het filmfestival van Istanbul kreeg ‘Blue Silence’ de speciale prijs van de jury, de prijs voor het beste debuut en de prijs voor het beste scenario. Na zijn internationale première in Karlovy Vary zal de film in Belgische première te zien zijn op Film Fest Gent.

In zijn debuutfilm heeft Bülent Öztürk het over de veertiger Hakan die zijn leven doorbrengt in een psychiatrisch ziekenhuis. Hij probeert er te herstellen van een posttraumatische stoornis. Na zijn ontslag uit het ziekenhuis probeert hij tevergeefs het contact met vrouw en dochter te herstellen. Dan beslist hij een oude strijdmakker, Sinan, op te zoeken in de hoop om samen grip te krijgen op een duister verleden.

In de East of the West sectie van Karlovy Vary komen eerste of tweede films aan bod van regisseurs uit Centraal- en Oost-Europa, de Balkan, Turkije en de voormalige Sovjetlanden.

‘Blue Silence’ is een productie van Tomas Leyers voor Minds Meet in coproductie met Daylight Films en het Turkse Bantof Film. Öztürk liet al van zich spreken met de documentaire ‘Waiting’ en met de korte films ‘Houses with Small Windows’ en ‘Shadow’.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.