09 20 okt. '24

‘Blue Silence’ eerst te zien in Istanbul

P1bb96nvme1mt11lq31llk1dp44d51
Nieuws 14 mrt. 2017
Blue Silence’, het lanspeelfilmdebuut van de Belgisch-Koerdische regisseur Bülent Ôztürk krijgt zijn wereldpremière op het Istanbul Film Festival dat plaats heeft van 5 tot 15 april 2017.

De film is geselecteerd voor de officiële competitie maar ook van de Human Rights in Cinema competitie. Ook de met Vlaanderen gecoproduceerde ‘Noces’ van Stephan Streker zit in beide competities.

In zijn debuutfilm brengt Ôztürk het verhaal van Hakan die dankzij de hulp van Ayal, een verpleegster in het militair ziekenhuis waar hij verblijft, herstelt van een posttraumatische stressstoornis. Terug in zijn flat dreigt de ex-militair te verzwelgen in zijn herinneringen. Hij zoekt zijn vroegere dienstmakker op. Kan de confrontatie Hakan helpen om vat te krijgen op de gebeurtenissen in een dramatische winternacht?

Zijn vorige kortfilm ‘Shadow’ was onder meer te zien op FFG en in Valladolid.

Ôztürk was met zijn documentaire ‘Waiting’ al te gast op het festival in Istanbul en met zijn korte film ‘Houses With Small Windows’ won hij in Venetië de prijs voor de beste Europese kortfilm. Zijn vorige kortfilm ‘Shadow’ was onder meer te zien op FFG en in Valladolid.

Tomas Leyers van Minds Meet is de Vlaamse coproducent van ‘Blue Silence’ en hij vervulde diezelfde functie voor ‘Noces’.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?