10 21 okt. '23

'Black' van Adil El Arbi & Bilall Fallah geselecteerd voor Film Fest Gent

P19ubmsia94k168q1skouem1nfa1
04 sep. 2015

Black', de tweede langspeelfilm van Adil El Arbi & Bilall Fallah, zal vertoond worden op het 42e Film Fest Gent (13-24 okt). De hoofdcast bestaat uit jong talent zoals Martha Canga Antonio en Aboubakr Bensaïhi. De film gaat op 11 september in wereldpremière tijdens het prestigieuze Toronto International Film Festival (TIFF) en is nu ook geselecteerd voor Film Fest Gent.

Gebaseerd op de boeken ‘Black’ en ‘Back’ van Dirk Bracke, is dit het verhaal van de 15-jarige Mavela, een jonge Brusselse die lid is van de beruchte bende Black Bronx. Wanneer zij halsoverkop verliefd wordt op Marwan, een Marokkaanse jongen van een rivaliserende bende, worden beiden brutaal gedwongen te kiezen tussen loyaliteit aan hun bende of de liefde voor elkaar.

Artistiek directeur Patrick Duynslaegher: "Adil El Arbi en Bilall Fallah werden met hun kortfilms ontdekt en bekroond op Film Fest Gent. Enkele jaren later hebben ze al hun tweede lange speelfilm gemaakt, 'Black', die we nu op het festival voorstellen. Het zijn ongelofelijk enthousiaste, bevlogen filmmakers die nu ook weer met 'Black' een echt hedendaagse, actuele en urgente film afleveren."

Bekijk hier de Facebook-pagina van Black!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.