09 20 okt. '24

Bestel nu tickets voor de 15e verjaardagseditie van de World Soundtrack Awards

24 jun. 2015
In 2015 viert Film Fest Gent de 15e verjaardag van de World Soundtrack Awards. Naar goede gewoonte zal het een editie zijn met tal van internationale gasten, filmmuziek en natuurlijk ook veel prijzen.

Dit jaar is de WSAwards Ceremony & Concert al aan zijn vijftiende editie toe. Wat ooit als een evenement in de rand van Film Fest Gent begon is in de loop der jaren uitgegroeid tot het orgelpunt van het filmfestival. Wereldwijd kijken muziekliefhebbers reikhalzend uit naar wat men de 'jaarlijkse hoogmis van de filmmuziek' is gaan noemen. Elk jaar speelt Brussels Philharmonic, onder leiding van Dirk Brossé, composities van centrale gasten begeleid door indrukwekkende filmfragmenten.

Voor de vijftiende verjaardagseditie van de World Soundtrack Awards op 24 oktober, verwelkomt Film Fest Gent Alan Silvestri, een van de meest briljante filmcomponisten van zijn generatie, bekend voor zijn muziek uit 'Back to the Future' en 'Forrest Gump'. Brussels Philharmonic & Vlaams Radio Koor, o.l.v. Dirk Brossé, brengen de meeslepende muziek van Alan Silvestri, Lifetime Achievement Award Winnaar Patrick Doyle en Discovery 2014 Daniel Pemberton live, begeleid door filmfragmenten op groot scherm.

Tickets zijn beschikbaar via deze link.

15e World Soundtrack Awards Ceremony & Concert
24 oktober 2015 in 't Kuipke, Gent
www.worldsoundtrackawards.com

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?