11 22 okt. '22

Bent Van Looy ontmoet Francis Lai #WSAwards

13 okt. 2014

Francis Lai mag op 25 oktober de Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen tijdens de World Soundtrack Awards. Maar eerst ging Bent Van Looy op bezoek bij Francis Lai, één van zijn allergrootste muziekhelden. Onze reporter Sjoerd Tanghe filmde de ontmoeting in Parijs!

Aansluitend op de focus op Frankrijk van het 41e Film Fest Gent wordt tijdens de World Soundtrack Awards, de Lifetime Achievement Award uitgereikt aan de Franse componist Francis Lai. Lai (geboren in 1932 in Nice) werd in één klap wereldberoemd met 'Un homme et une femme' (1966) zijn eerste score voor een film van Claude Lelouch, voor wie hij de volgende vier decennia voor een dertigtal films de muziek zou schrijven. Francis Lai zal tijdens de WSA de Lifetime Achievement Award ontvangen voor zijn uitzonderlijke carrière in de filmmuziek en daaruit zal er een selectie live gebracht worden door het Brussels Philharmonic onder leiding van Dirk Brossé.

World Soundtrack Awards Ceremony & Concert
25 Oktober 2014 - 20u00 @ Kuipke Gent

Bestel je tickets hier!
Tickets zijn beschikbaar vanaf €30. Tickets voor studenten zijn te verkrijgen aan €20. Een VIP-ticket bedraagt €90 en omvat ontvangst vanaf 19u door onze hostessen, exclusieve plaatsen in de concertzaal met uniek zicht op het orkest en de artiesten, een programmaboekje, receptie na het concert met hapjes en drank, bewaakte vestiaire en professionele begeleiding door hostessen naar de concertzaal.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.