09 20 okt. '24

Bemachtig nu een van de laatste exemplaren van Ryuichi Sakamoto's 'Music for Film' album

P1b0npsi4ak4n1gte19m317rdthq1
Nieuws 21 dec. 2016
Heb je Ryuichi Sakamoto's betoverende optreden tijdens het World Soundtrack Awards Gala moeten missen? Of wil je dit moment thuis opnieuw beleven? Met dank aan buteo buteo, N.E.W.S. Records, Silva Screen Records en natuurlijk onze crowdfunding supporters kan je zijn 'Music for Film' thuis beluisteren. De laatste exemplaren zijn nu in onze webshop verkrijgbaar, via Bol.com of bij ons op het kantoor. Nog op zoek naar een last-minute kerstcadeau? Kom dan tijdens kantooruren langs in de Leeuwstraat om jouw exemplaar op te halen.

De Japanse grootmeester bracht reeds verschillende platen uit, maar het is voor het eerst dat Sakamoto’s beste filmscores werden verzameld op één album: Music for Film. Met dank aan zijn fans, want het album kwam tot stand via crowdfunding op intiatief van Film Fest Gent, World Soundtrack Awards en Brussels Philharmonic.

Ryuichi Sakamoto componeerde de scores voor meesterwerken als ‘Merry Christmas Mr. Lawrence’, ‘The Last Emperor’, ‘Femme Fatale’ en het Oscargenomineerde ‘The Revenant’. De winnaar van een BAFTA Award, Grammy, Oscar en Golden Globes gaf het vertrouwen aan dirigent Dirk Brossé en Brussels Philharmonic.

Dit unieke compilatie album werd tijdens de 43e editie van Film Fest Gent op 19 oktober overhandigd aan Sakamoto, op dezelfde avond dat hij ook zijn Lifetime Achievement Award ontving. De wereldwijde release gebeurde op 28 oktober door Silva Screen.

De vinyl (beperkte oplage), CD en digitale download is te verkrijgen via N.E.W.S (Belgische distributie), Silva Screen Records (wereldwijd) en in de Film Fest Gent webshop (enkel CD's)

Tracklist:

1. Merry Christmas Mr. Lawrence 'Main Theme' (05’40”)
2. The Last Emperor 'Endroll' (06’31”)
3. The Last Emperor 'Rain' (03’50”)
4. The Sheltering Sky 'Main Theme' (05’43”)
5. High Heels 'Main Theme' (03’06”)
6. Wild Palms 'Main Theme' (02’46”)
7. Little Buddha 'Acceptance' (8’53”)
8. Snake Eyes 'Main Theme (long version)' (04’47”)
9. Femme Fatale 'Bolerisch' (04’51”)
10. Babel 'Bibo No Aozora' (05’20”)
11. Hara-Kiri (Ichimei) 'Small Hope' (04’30”)
12. Yae No Sakura 'Opening Theme' (02’46”)
13. The Revenant 'Main Theme' (02’42”)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?