12 23 okt. '21

Beluister podcast met 'In the Mood for Love'-componist Umebayashi

Dirk Brosse radio 1
Verhalen 21 jul. 2021

In oktober 2020 interviewden maestro Dirk Brossé en Annelies Moons vier wereldberoemde componisten voor de Radio 1-podcast Soundtrack Maestro. Ook Japanse componist Shigeru Umebayashi, gevierd voor zijn scores voor onder meer 'In the Mood for Love', 'House of the Flying Daggers' en '2046', kreeg zijn eigen aflevering.

Shigeru Umebayashi startte zijn muzikale carrière als bassist in de Japanse new wave-band EX. Toen de band de handdoek in de ring gooide in 1985 ging hij aan de slag als componist. Ondertussen heeft hij scores op zijn naam staan voor meer dan dertig Chinese en Japanse films en brak hij wereldwijd door met Yumeji's Theme uit Wong Kar-wai's In the Mood for Love.

Beluister de podcast

'In the Mood for Love' werd gerestaureerd in 4K en is nu opnieuw te zien in de Belgische cinema's.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.