12 23 okt. '21

Beluister de bevreemdende soundtrack van 'Under the Skin'

P18kefodqlu0gv0s1mffubj1lul1
30 mrt. 2014

De film, met in de hoofdrol Scarlett Johansson, was op het afgelopen 40e Film Fest Gent een late entry. Na de première op het Filmfestival van Venetië konden we de film dus nog net toevoegen aan ons programma. 'Under The Skin' heeft een bijzondere soundtrack, die je misschien net zo kan betoveren als de film zelf.

‘Under the Skin’ is een film van Jonathan Glazer, naar adaptatie van het boek van Michel Faber. In de hoofdrol zien we Scarlett Johansson, die in de huid kruipt van een ‘creatie’ in de vorm van een vrouw die niets anders doet dan mannen verleiden. Maar dat doet ze niet zomaar, zo heeft het telkens een ‘hoger doel’. Niet enkel het verhaal van deze film is bijzonder, maar ook de soundtrack is een meesterwerk.

De muziek in de film is van de hand van Mica Levi, een klassiek geschoolde muzikant die het gezicht is van de art-rockband Micachu & The Shapes. Deze groep is bekend van hun ritmische en noisy nummers met een avant-garde vibe. Dat schrijft de website 'The Dissolve'.

De muziek die Levi componeerde voor de film ‘Under the Skin’ is bevreemdend en misschien zelfs wat storend. Maar toch spreekt de muziek aan en geraak je er als het ware door gefascineerd. Deze fascinatie geeft de muziek ergens ook wel een menselijk trekje. En hier lopen film en muziek perfect in elkaar over: de verhaallijn van een alien die op aarde neerstrijkt, dat bevreemdende effect dat evolueert naar iets heel menselijks vinden we ook terug in de muziek van de film. (LVR)

De film ‘Under The Skin’ verschijnt in de Belgische zalen vanaf 25 juni.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.