11 22 okt. '22

Belgische kortfilms op Film Fest Gent

P193loe3901jddlr61n2q1rsii0s1
07 okt. 2014

Naast de 10 Belgische langspeelfilms die vertoond worden, wil Film Fest Gent ook een platform bieden aan getalenteerde kortfilmmakers. Zowel gevestigde waarden als aanstormend ambitieus talent komt aan bod. Zo vertoont Film Fest Gent enkele Belgische kortfilms die een breed spectrum aan thema's bieden. Ook dit jaar wordt de Competitie voor Beste Belgische Studentenkortfilms georganiseerd. Film Fest Gent geeft daarbij net zoals vorige jaren de aftrap van de Competitie voor Beste Europese kortfilm.

Ook dit jaar zit er heel wat Belgisch talent bij de kortfilms in de competitie.

1. 'The education' van Klaartje Schrijvers (15’)
'The Education' is de Belgische inzending voor de Competitie voor Beste Europese kortfilm. Deze speelse en grappige animatie vertelt het verhaal van een gezin dat door een existentiële crisis gaat. Deze film wordt ook vertoond voor de openingsfilm op 14 oktober

Meer uitleg over de Competitie voor Beste Europese Kortfilm vind je hier!

2. 'Imaginary Friends' van Fabyan Pasteleurs – RITS 2014 (3’)
Wat als je imaginaire vrienden dinosaurussen zijn? En wat als ze in glorieuze 3D-animatie tot leven komen?

2. 'L'infini' van Lukas Dhont – KASK 2014 (22‘)
Een jongen schippert tussen verschillende fases in zijn leven. Een zoektocht naar een manier om moderne dans en film samen te brengen.

3. 'Monstre' van Delphine Girard – INSAS 2014 (18’)
De elfjarige Adele verhuist. Om haar leven zoals het nu is niet te vergeten besluit ze een pakket naar haar toekomstige zelf te sturen.

4. 'Olav' van Jacinta Agten – LUCA School of Arts 2014 (16’)
Een 70-jarige moeder en haar 38-jarige zoon wonen in een afgelegen huisje ver van de maatschappij. Een relatie van macht en manipulatie, liefde en seksualiteit.

5. 'Het Paradijs' van Laura Vandewynckel – RITS 2014 (6’)
Op zoek naar een betere wereld steken mensen de oceaan over. In beide richtingen. Soms kruisen hun wegen maar echte ontmoetingen zijn het niet.

6. 'Un Parfum de citron' van Sarah Carlot Jaber – IAD 2014 (20’)
Een koppel in Libanon kan geen kinderen krijgen. De familiale druk neemt toe. Tot de ketel barst.

7. 'Perdition County' van Raphael Crombez – LUCA School of Arts 2014 (25’)
Een soldaat uit een plunderende militie deserteert om zijn menselijkheid te herwinnen. Donker maar adembenemend actueel en trefzeker.

8. 'Le pli dans l'espace' van Ann-Julie Vervaeke – KASK 2014 (18’)
Een elfjarig nieuwsgierig meisje verlangt naar liefde en harmonie maar heeft soms rare, destructieve gedachten.

9. 'Teder' van Jonas Vandermeersch – LUCA School of Arts 2014 (16’)
Een 16-jarige jongen vindt een lijk in een bos.

Deze films zitten in de Competitie voor beste Belgische Studentenkortfilms en kan je bewonderen op 19 oktober om 15:00 in Kinepolis 8 en op 22 oktober om 14:30 in Kinepolis 8. Info en tickets vind je hier!

10. Panique au Village: La Bûche de Noël - regisseur: Vincent Patar, Stephane Aubie
Een nieuw deel in de onvolprezen reeks 'Panique au village'! Cowboy en Indiaan beleven de langste kerstnacht van hun leven. Deze film is ook genomineerd voor de Gentse nominatie voor de Europese Kortfilmcompetitie. Koop je ticket hier!

Ontdek hier de 10 Belgische langspeelfilms!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.