09 20 okt. '24

Belgian Student Shorts: interviews met de makers

Youtube Pancartes for trailers SHORTS v2
Interview 08 okt. 2021
Alle studenten uit de erkende Vlaamse, Waalse en Brusselse filmscholen kunnen deelnemen aan de Competitie voor Beste Belgische Studentenkortfilm. Kortfilm.be en Film Fest Gent interviewden de makers die dit jaar hun film presenteren.

Théo Degen - L'enfant salamandre

Op 15-jarige leeftijd denkt Forian dat hij via vuur met de doden kan communiceren. Het maakt hem de weirdo van zijn dorp.

Aulona Fetahaj - passé imparfait

Een jonge vrouw komt aan in een hotel in Brugge. Alleen, in de schijnbaar lege stad, dwaalt ze door de straten en door gesprekken terwijl ze probeert om te gaan met de nasleep van een verloren liefde.

Wannes Vanspauwen - De dag die wit was

Verschillende mensen zijn in een opstopping op een mistige autosnelweg aan het wachten op opklaring, de mist blijft duren en wordt een mantel van onzekerheid.

Lennert Madou - High Jump

In een afgelegen dorpje woont Otto, waar hij zijn dagen vult met zijn twee beste vrienden. Toch zit Otto met een voortdurend gemis. Zijn lief Casimir, een professioneel danser, woont sinds een tijdje meer dan duizend kilometer verder voor het uitbouwen van zijn danscarrière. Otto vindt troost in de bewegingen van zijn liefje en gaat met zijn eigen lichaam op zoek naar een manier om te vechten tegen de dagelijkse afstand.

Mattias Bavré - Z Bratem

Tweelingbroers Adam en Piotr leven in een instelling voor mensen met een mentale beperking, gelegen temidden de Poolse hooglanden. Verstoten door hun eigen moeder, zijn ze afhankelijk van elkaar en hun dagelijkse routines: sigaretten roken, paddenstoelen zoeken en naar de kerk gaan

Anne Verbeure - Rode Reus

"De reus zit dag en nacht op een heuvel, ver verwijderd van zijn kleinere medemens."

Alle studenten die geselecteerd werden voor de Belgian Student Short Competition krijgen een MyAirBridge Pro-abonnement.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?