11 22 okt. '22

Bekijk de trailer van 'Girl'

Girl 11
Nieuws 31 jul. 2018

Op dinsdag 9 oktober openen we de 45e editie van Film Fest Gent met het Belgisch langspeeldebuut 'Girl' van Lukas Dhont. Bekijk hieronder de trailer.

'Girl' werd geschreven door Lukas Dhont en Angelo Tijssens en geregisseerd door Lukas Dhont. 'Girl' is geïnspireerd door een waargebeurd verhaal en gaat over Lara, een 15-jarig meisje dat niets liever wil dan ballerina worden. Om die droom waar te maken is enorm veel discipline nodig, maar de uitdaging wordt nog groter gemaakt doordat Lara geboren is in het lichaam van een jongen. De film volgt Lara in het dagelijkse gevecht tegen haar eigen lichaam.

Na 4 prijzen in Cannes kaapte 'Girl' ook al beeldjes weg op festivals in onder andere Palić en Odessa. "Wat we nu meemaken met 'Girl', overtreft mijn stoutste dromen. Cannes mag dan wel het grootste festival zijn, maar Gent is het festival dat mij het meest aan het hart ligt. Mijn film hier in première laten gaan, is… fantastisch." zegt Lukas Dhont over de selectie.

Tags

FFG2018

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.