11 22 okt. '22

Bekendmaking nominaties 'SABAM Award for Best Young European Composer' en 'Discovery of the Year'

12 sep. 2014

Na de genomineerden voor ‘Best Composer’, ‘Best Score’ en ‘Best Song’ maakt de WSAcademy ook de genomineerden voor de ‘SABAM Award for Best Young European Composer’ en ‘Discovery of the Year’ bekend.

DISCOVERY OF THE YEAR

Met de ‘Discovery of the Year Award’ wil de WSAcademy jonge talentvolle componisten belonen en stimuleren om verder te groeien. De winnaar zal volgend jaar op de 15e WSAwards Concert kunnen performen. Beluister de Discovery 2014 playlist op Spotify.

Nominaties
Daniel Pemberton: ‘Cuban Fury’ & ‘The Counselor’
Denis Sanacore: ‘The Young & Prodigious T.S. Spivet’
Steven Price: ‘The World’s End’
Patrick Cassidy: ‘Calvary’
• Jérôme Lemonnier: La Chair de Ma Chair’ & ‘Zum Geburtstag’

BEST YOUNG EUROPEAN COMPOSER

Jong Europees filmmuziektalent krijgt jaarlijks de kans om de felbegeerde 'SABAM Award For Best Young European Composer' binnen te halen. De kandidaten kregen de opdracht muziek te componeren bij een scène uit ‘Otto e mezzo’ (1963) van Federico Fellini, die tijdens het 41e Film Fest Gent in de kijker staat.
De laureaat ontvangt de SABAM Award (t.w.v. €2.500) en treedt zo in de voetsporen van Gilles Alonzo, de winnaar van 2013. De professionele jury bestaat uit Patrick Duynslaegher (artistiek directeur FFGent), Dirk Brossé (componist, dirigent en music director van FFGent), Belgisch componist Michel Herr en Stefan Rycken (zaakvoerder ACE Image Factory).

Nominaties
Hugo Lippens (België)
Cyril Molesti (Frankrijk)
Moritz Schmittat (Engeland)

SPOTIFY PUBLIC CHOICE AWARD

Naast de Awards die de Academy uitreikt, kan het publiek tot en met 15 september stemmen voor de Spotify Public Choice Award via de WSA website. Wie zijn stem uitbrengt, maakt kans op een jaarabonnement van Spotify. Luister naar de WSA playlist en nog veel meer op de Spotify account van Film Fest Gent.

14e WORLD SOUNDTRACKS AWARDS

Naar goede gewoonte staat er naast de prijsuitreiking ook een filmmuziekconcert op het programma waarin de Amerikaanse componist Cliff Martinez (ex-drummer Red Hot Chilli Peppers en componist van o.a. 'Drive' en 'Spring Breakers'), Dan Romer (Discovery 2013), Lifetime Achievement Award winnaar Francis Lai en Jef Neve (‘In Vlaamse Velden’) centraal staan. Brussels Philharmonic zal onder leiding van Dirk Brossé een selectie brengen uit de scores van deze productieve en bekroonde componisten, ondersteund door filmfragmenten op groot scherm.

De 14e WSAwards vindt plaats op zaterdag 25 oktober in Kuipke Gent. Tickets zijn online beschikbaar vanaf 30 euro en voor studenten vanaf 20 euro. Meer info vind je hier.

Contact en info
Riema Reybrouck
e riema@filmfestival.be
m +32 4866 227 323

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.