10 21 okt. '23

Behind the Scene: Thomas Vanderveken over 'Moonlight'

Moonlight website 1 1
Nieuws 09 okt. 2018

Thomas Vanderveken blikt al volop vooruit naar de World Soundtrack Awards 2018. Op 17 oktober vindt de awardshow plaats, waar onder meer muziek gespeeld wordt uit de score van 'Moonlight' door Nicholas Britell, de Discovery Award-winnaar van vorig jaar.

Een van de scores die Brussels Philharmonic onder leiding van Dirk Brossé zal brengen, komt uit 'Moonlight,' de Oscarwinnende film van Barry Jenkins waarvoor Britell de muziek verzorgde. Thomas Vanderveken bespreekt een scène die hem het meest geraakt heeft uit die film.

Een scène vol liefde, vol mededogen, over een vaderrol opnemen en vertrouwen geven, een vriendschapsband opbouwen.

"Een scène vol liefde, vol mededogen, over een vaderrol opnemen en vertrouwen geven, een vriendschapsband opbouwen," zo noemt hij het. Natuurlijk betrekt Thomas daarbij natuurlijk ook de aangrijpende score, want het is die muziek die je live kan horen tijdens de World Soundtrack Awards.

Tags

WSA2018

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.