11 22 okt. '22

Word Young Critic op Film Fest Gent 2022

Young Critics
13 jun. 2022

Film Fest Gent en Cinea (de Vlaamse dienst voor filmcultuur) presenteren met trots de negende Young Critics Workshop (11 - 22 oktober 2022) van photogénie, die openstaat voor aspirant-filmcritici (18-26 jaar) uit binnen- en buitenland en hen de kans biedt om de 49e editie van dit grote internationale evenement, dat tot de top van de Europese filmfestivals behoort, te coveren.

De geselecteerde deelnemers zullen worden uitgenodigd om het festival te volgen door zowel recensies als een diepgaand stuk te schrijven. De deelnemers zullen worden begeleid door filmcriticus Nick Pinkerton en het photogénie-team.

De recensies en artikelen van de deelnemers kunnen worden gepubliceerd op photogénie en op de website van het festival.

De voertaal is Engels. Bij photogénie hechten we veel waarde aan aandacht voor stijl, filmhistorisch besef en heldere argumentatie. Kandidaten moeten vloeiend Engels kunnen spreken en schrijven. De workshop staat open voor schrijvers tussen de 18 en 26 jaar, die van kritiek (nog) niet hun (hoofd)beroep hebben gemaakt.

Deelnemers die eerder aan de Young Critics Workshop hebben deelgenomen, namen deel aan soortgelijke workshops in Rotterdam, Locarno en Berlijn, en bouwen momenteel aan een carrière in de kritiek en/of het curatorschap.

Schermafbeelding 2022 06 08 om 16 25 21

De Young Critics workshop biedt deelnemers:

  • overnachting en ontbijt in de historische stad Gent, 11 - 22 oktober
  • een door het festival verzorgde lunch
  • een volledige accreditatie voor het festival
  • dagelijkse ontmoetingen met Nick Pinkerton en het photogénie-team
  • de kans om na de workshop deel uit te maken van de redactie van photogénie

Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor hun reis, de meeste avondmaaltijden en alle andere onkosten. Deelnemers moeten ook voor hun eigen laptop zorgen.

Sollicitaties moeten vóór 1 september worden ingediend
en bevatten het volgende:

  • een motivatiebrief (500 woorden of minder), met vermelding van relevante ervaring (indien die er is)
  • 3 schrijfvoorbeelden van artikels of filmrecensies in het Engels (indien de originele teksten niet in het Engels zijn, stuur dan de Engelse vertalingen mee als bewijs van je Engelse schrijfvaardigheid)
  • een recente pasfoto

De geselecteerde Young Critics zullen op 8 september via mail op de hoogte worden gebracht.

Voor aanmeldingen en vragen:

Bart Versteirt, hoofdredacteur bij photogénie

Stuur je aanmelding

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.