11 22 okt. '22

Artcinema OFFoff: Spectral Presence

P1a27dpneg5ki57g156jai81lqj1
22 okt. 2015

Art Cinema OFFoff is een uniek vertonings- en onderzoeksplatform voor experimentele film dat ons opnieuw katapulteert naar de zonderlinge wereld van de experimentele filmgeschiedenis. In het kader van het 42e Film Fest Gent focust Art Cinema OFFoff in samenwerking met Vooruit op de Britse "expanded cinema".

We laten de klassieke projectie voor wat ze is en richten ons op die werken die uit het kader knallen; het kader van het scherm en het kader van de traditionele filmvertoning. De toeschouwer vergaapt zich aan meervoudige projecties op een scherm, wordt gepromoveerd tot hoofdrolspeler en wordt getrakteerd op iconische of (nog) onbekende performances uit de Britse underground. En dat alles uitsluitend in 16mm film!

Op het programma:
• Anthony McCall, 'Line Describing a Cone' (1973) film/performance
• Greg Pope, 'Cipher Screen' (2010) performance + live soundtrack Floris Vanhoof
• Malcolm Le Grice, 'Horror Film 1' e.a. (1971) performance
• Sally Golding, 'Unconscious Archive' (2015) performance
• Cordula Ditz, 'You'd Better Run' (2013) film
• Daïchi Saïto, 'Never a Foot Too Far, Even' (2012) film

Cinema OffOff - British Expanded Cinema

Vr 23.10.15 19.30u
Vooruit Balzaal
Bestel je tickets nu!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.