11 22 okt. '22

'Are you Series'? Bozar pakt uit met zesdaagse vol tv-series

P1b3adnjunbo01sr815ggv9mcnu1
Nieuws 06 dec. 2016

Met de voorstelling van ‘The Night Manager’ van Susanne Bier begint deze woensdagavond 7 december in de Brusselse Bozar de vierde editie van het festival ‘Are you series?’. Tot en met 12 december 2016 kunnen professionals en liefhebbers van tv-series in meer dan vijftien voorstellingen, workshops, masterclasses en lezingen kennismaken met de explosieve creativiteit die het genre de jongste tijd kenmerkt.

Drie reeksen, ‘Four Seasons in Havana’, ‘Beau Séjour’ waarmee het Brussels festival afsluit en ‘Nobel’ kwamen al aan bod op de jongste editie van Film Fest Gent. In ‘Nobel’ wordt een uit Afghanistan teruggekeerde luitenant een pion in een internationaal geopolitiek machtsspel en de achtdelige serie van de Noorse openbare omroep hangt een ontluisterend beeld op van de buitenlandse politiek van de oliestaat. In ‘Beau Séjour’ van Nathalie Bastijns en Kaat Beels trekt een dood meisje zelf op zoek naar haar moordenaar. “Belgian noir is one of the newest hot trends in European TV”, jubelde het prestigieuze vakblad Variety en vroeg zich na de visie af of “België het nieuwe Scandinavië is?”.

“Belgian noir is one of the newest hot trends in European TV” (Variety)


Met ‘The Night Manager’ levert Susanne Bier alvast een Scandinavische openingsfilm. Zij baseert haar serie op de gelijknamige spionageroman van John Le Carré waarin het hoofdpersonage , voormalig Brits soldaat Jonathan Pine, als nacht manager werkt in het Nefertiti hotel in Caïro. Als undercover agent probeert hij wapenhandelaar Richard Roper te ontmaskeren. Oscarwinnares Bier stopt deze serie vol met referenties naar de Bond films.

In ‘The Young Pope’ heeft Paolo Sorrentino, regisseur van onder meer ‘La Grande Bellezza ‘ en ‘Youth’ het over het begin van het pontificaat van Pius XIII, geboren als Lenny Belardo. Deze eerste Amerikaanse paus uit de geschiedenis was een charismatisch man op wie de hovelingen van het Vaticaan geen vat kregen. Jude Law speelt de rol van Lenny Belardo en in de cast vinden we nog de namen van Diane Keaton, Cécile de France en Ludivine Sagnier.

De serie ‘Four Seasons in Havana’ speelt zich af in het Cuba van de jaren ’90. Doorheen een moordonderzoek proeven we van de sfeer in Cuba en maken we kennis met de tegenstrijdigheden van de Cubaanse samenleving. ‘Ku’damm 56’ brengt ons terug naar het Berlijn van de jaren ’50 en naar de familie Schöllack waar drie dochters worden uitgehuwelijkt.

Tijdens de festival zesdaagse kan men ook kennismaken met enkele web series en met de regels voor dit nieuwe format. Het wordt gebruikt om een jong publiek te bereiken en nieuwe scenaristen en regisseurs op te leiden. Aan de toekomstperspectieven van het medium wordt een rondetafelgesprek georganiseerd. Andere gespreksthema’s zijn onder meer “scenarioschrijven in België” en “componeren voor een tv-serie”.

Informatie: www.bozar.be

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.