09 20 okt. '24

Amira Daoudi wint Cross-overLab-prijs 2021

FFG2019 - Amira Daoudi
Nieuws 17 nov. 2021
Grafisch ontwerpster en artdirector Amira Daoudi heeft met haar project Loulou de Cross-overLab–prijs gewonnen. De prijs bedraagt 5.000 euro en stelt de winnares in staat om met een zelfgekozen coach haar project verder te ontwikkelen en in dit geval een cross-over te maken naar een documentaire.

Laureate Amira Daoudi woont en werkt in Brussel waar ze zich specialiseert in het ontwerpen van film- en theateraffiches. Ze brak in 2010 door met haar affiche voor het Oscargenomineerde Rundskop en staat nu aan de leiding van Studio Daoudi, een internationaal creatief communicatiebedrijf. Ze stelde haar werk al tentoon en startte in 2016 met het ontwikkelen van de gloednieuwe identiteit van de KVS. Ze werkte ook mee aan de MAPping Brussels-performance van de KVS, acteert en is gastdocent.

Unaniem

Voor de Cross-overLab-prijs werden zes projecten geselecteerd. Volgens de jury waren ze allemaal levensvatbaar maar “we waren toch unaniem over de winnaar. We voelen meteen de impact van wat deze maker meebrengt naar een nieuw project. We zien een manier van meerlagig denken en een concept met grote potentie. Ook al weten we nog niet precies hoe de verteller en de inhoud zich elkaar tot elkaar verhouden, de randvoorwaarden zijn zodanig dat we denken dat we met de juiste coaching dit project verschillende werelden aan elkaar verbindt”.

Traject

Het Cross-overLab bestaat uit een zes maand durend creatief traject dat makers met behulp van hoogstaande coachings, workshops en masterclasses helpt overschakelen naar een medium waar ze nog niet professioneel in hebben gewerkt. Uit meer dan 60 inzendingen van Belgische en Nederlandse professionals uit de wereld van fictie, documentaire, animatie, theater, literatuur, poëzie en games werden uiteindelijk zeven kandidaten geselecteerd met zes projecten.

Het Cross-overLab is een initiatief van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), het Nederlands Filmfonds en deAuteurs in een samenwerking met verschillende andere Vlaamse en Nederlandse fondsen.

DSC 4815

Raf Butstraen

Met decennia filmgeschiedenis op de teller is voormalig filmcriticus Raf Butstraen de geknipte man om het laatste filmnieuws te fileren voor Film Fest Gent.

Tags

Awards

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?