10 21 okt. '23

Alexander Skarsgård en Marielle Heller te gast op 42e Film Fest Gent!

P1a0ufm6sjo1e163knj71k9pm7o1
06 okt. 2015

Film Fest Gent, distributeur Lumière en de Belgische producent van ‘The Diary of a Teenage Girl’ Caviar, halen de Zweedse acteur Alexander Skarsgård en Amerikaanse regisseuse Marielle Heller naar het festival. Op dinsdag 20 oktober zal de film de jongerencompetitie van het festival afsluiten en zal de studentenjury ook de Explore Zone Award uitreiken.

Eén van de lichtpunten op het afgelopen filmfestival van Berlijn was het prachtig provocerende 'The Diary of a Teenage Girl' met in de hoofdrollen Bel Powley, Kristin Wiig en Alexander Skarsgård. Variety noteerde regisseuse Marielle Heller al bij de tien regisseurs om in de gaten te houden in 2015. Haar langspeeldebuut is dan ook een unieke en bijzonder eerlijke film met de nodige humor en muziek van o.a. Janis Joplin - afgewerkt met een seventiessfeertje. Heller baseerde zich op een populaire graphic novel van Phoebe Gloeckner uit 2002. Een coming-of-age verhaal dat qua thema gevoelig ligt in orthodox Amerika: een tienermeid die op zoek is naar haar seksuele identiteit en een relatie aanknoopt met de vriend van haar moeder (Alexander Skarsgård. De film werd geproduceerd door de Amerikaanse afdeling van het Belgische productiehuis Caviar.

Alexander Skarsgård, zoon van topacteur Stellan Skarsgård, staat het meest bekend om zijn rol als vampier Eric Northman in de serie ‘True Blood’ maar vertolkte de laatste jaren voornamelijk rollen in independent films zoals ‘What Maisie Knew’ en ‘The East’, beiden ook vertoond op Film Fest Gent in 2013. Hoofdrolspeelster van ‘The Diary of a Teenage Girl’ Bel Powley zal op het festival ook te zien in de film ‘A Royal Night Out’ in de sectie UK Cinema.

Het Explore Zone parcours is een zinnenprikkelende mix van films die aansluiten bij de leefwereld van jongeren. Een vijfkoppige jongerenjury, onder begeleiding van Gilles De Schryver, volgt het parcours en reikt aan het einde van de rit de Explore Zone Award uit aan de winnende film, waar een indrukwekkende publiciteitscampagne aan verbonden is.

Dinsdag 20 oktober Rode Loper om 19:30 @ Kinepolis
Uitreiking Explore Zone Award op dinsdag 20 oktober om 20:00

Voorstellingen 'The Diary of a Teenage Girl' @ Kinepolis
Publiek: 20 oktober om 20:00 (uitverkocht) en 22:30, bestel je tickets hier

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.