11 22 okt. '22

Advocaat Piet Van Eeckhaut overleden

P18rp123heh7tjrv19jm711uf91
01 jul. 2014

Strafpleiter Piet Van Eeckhaut is afgelopen nacht onverwachts overleden. Dat wordt bevestigd door het advocatenkantoor Van Eeckhaut. Hij engageerde zich om Film Fest Gent mee te helpen uitbouwen. Piet Van Eeckhaut werd geboren in Aalst op 10 oktober 1939. Hij studeerde Rechten en Wijsbegeerte aan de Gentse universiteit en vestigde zich in 1964 als advocaat aan de Gentse balie. In 1970 was hij openingsredenaar van de Vlaamse Conferentie der Balie van Gent en in 1972 pleitte hij zijn eerste assisenzaak. Van Eeckhaut groeide uit tot een van de bekendste en meest erudiete advocaten van ons land. De voorbije jaren had hij een stap teruggezet in zijn kantoor, maar hij werkte nog actief mee aan dossiers en pleidooien. Het Film Fest Gent team wenst haar innige deelneming aan de familie en vrienden van Piet Van Eeckhaut over te brengen. Bron: De Morgen Foto © photo news Foto in galerij © Film Fest Gent persconferentie (Dirk De Meyer, Ben ter Elst, Jacques Dubrulle en toenmalig schepen Piet Van Eeckhaut)

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.