09 20 okt. '24

Achter de schermen: de openingsavond

P1bs5k6bvumr51hp7n4m175lt4c1
Nieuws 10 okt. 2017
We kunnen terugkijken op een overweldigend succesvolle 44e openingsavond. In aanwezigheid van het filmberoep, partners en (inter)nationale gasten trapten we tien dagen filmmania af met de beklijvende film 'Insyriated' en de uitreiking van de eerste Joseph Plateau Honorary Award van het festival.

Gezien de thematiek van openingsfilm 'Insyriated' slaan we dit jaar de handen ineen met Cinemaximiliaan, een vrijwilligersorganisatie die filmvertoningen, debatten en optredens organiseert in opvangcentra voor vluchtelingen, culturele instellingen en bij mensen thuis. Tijdens de openingsavond kregen gasten de mogelijkheid om te doneren, maar ook jij hebt mogelijkheid om je steentje bij te dragen door een donatie te doen bij aankoop van je tickets online. De bijdrage gaat integraal naar de werking van deze pop-up cinema voor en door mensen op de vlucht.

Tijdens de openingsavond werd ook de eerste prijs van het festival alvast uitgereikt. Pierre Drouot mocht de Joseph Plateau Honorary Award in ontvangst nemen die jaarlijks uitgereikt wordt aan gasten die een speciale bijdrage leverden aan de kunst van het filmmaken. Drouot, die destijds naam maakte als producent van onder andere Jaco Van Dormaels ‘Toto le héros’, geeft eind december na meer dan tien jaar als directeurintendant van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) de fakkel door.

Het interactieve scherm

Voor het eerst in de geschiedenis van Film Fest Gent werden gasten op de openingsavond getrakteerd op entertainment in de zaal voor de film. Film Fest Gent bracht dankzij de deskundige bijstand van Chase en Small Town Heroes haar social media op het grote scherm. Alles waar een #FFGent op plakte (Tweets, Instagramstories en -foto's en verslaggeving van op de rode loper) was te zien op groot scherm in de zaal. Gasten konden ook via hun smartphones stemmen op polls en deelnemen aan quizen die de geschiedenis van het festival onthulden.

Op de rode loper

De vele gasten op de rode loper (waaronder verschillende mensen van de cast en crew van 'Insyriated', zoals regisseur Philippe Van Leeuw, actrice Juliette Navis en componist Jean-Luc Fafchamps) werden begroet door onze Film Fest Gent hostessen. Gekleed door Julia June en opgemaakt door MUD bewandelden ze de rode loper alsof ze nog nooit iets anders hadden gedaan. Ook de leading men van Film Fest Gent zagen er ronduit fenomenaal uit. Carbonalla Suits zorgde voor pakken met persoonlijkheid op maat, met stralende foto's als gevolg.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?