10 21 okt. '23

Aast Timothée Chalamet op een tweede Oscarnominatie?

18 1917 gallery 2
Nieuws 11 sep. 2018

Het Amerikaanse debuut van Felix van Groeningen (‘De Helaasheid Der Dingen’, ‘Belgica’) ging deze week in wereldpremière in Toronto en wordt sindsdien getipt als grote kanshebber voor een Oscar. Op 19 oktober sluit ‘Beautiful Boy’ de 45e editie van Film Fest Gent af.

Van Groeningen, die al een Oscarnominatie ontving voor ‘The Broken Circle Breakdown’ in 2012, werkte voor ‘Beautiful Boy’ samen met veteraan Steve Carell en rijzende ster Timothée Chalamet. De wereldwijde pers velt een unaniem oordeel: ‘Beautiful Boy’ gaat scoren. Lovende woorden zijn er in het bijzonder voor Chalamet, de ster uit ‘Call Me By Your Name’. De 23-jarige acteur heeft voor die film al een Oscarnominatie op zijn naam en zou dat volgens journalisten van The Guardian en Variety nu al eens kunnen herhalen. Ook van Groeningen wordt geprezen. The Guardian noemt zijn film ‘emotioneel verpletterend’ en ‘een portret van ondraagbare pijn, verteld met een zeldzame authenticiteit.’ Voor Variety is het ‘een drama dat je van bij het begin bij de keel grijpt.’ Maken we dit jaar met Felix van Groeningen en Lukas Dhont dubbel kans op die felbegeerde eerste Belgische Oscar voor een langspeelfilm?

De Belgische première voor ‘Beautiful Boy’ vindt plaats op Film Fest Gent, gevolgd door onze slotavond op het festivalplein. Tickets en meer info over de film en het slotfeest vind op het evenement.

Tags

FFG2018

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.