12 23 okt. '21

A Gentle Creature van Marc Roels Beste Belgische Kortfilm 2009

12 okt. 2009

Marc Roels heeft met zijn kortfilm A Gentle Creature de Nationale Loterij Prijs voor Beste Belgische Kortfilm van 2009 gewonnen op het Filmfestival Gent. De prijs werd overhandigd door de Vlaamse Minister van Cultuur Joke Schauvliege op het jaarlijkse feest voor het filmberoep tijdens het Filmfestival Gent.

A Gentle Creature gaat over een koppel dat stoïcijns alle bezittingen van hun dochtertje vernietigt. Een paar uur daarvoor werden de contracten getekend en de belastingvoordelen besproken. De ultieme procedure zal plaatsvinden diep in het woud... 'Marc Roels filmde een beenharde allegorie over ethische keuzes in de hedendaagse maatschappij. Niet alleen inhoudelijk, maar ook visueel gaat hij zeer consequent en rechtlijnig op zijn einddoel af. A Gentle Creature is dan ook een film die je bewust niet onbewogen wil laten en daar zeer efficiënt in slaagt', aldus de jury. De winnende regisseur gaat naar huis met een geldprijs van 5.000 euro. De jury van de Belgische Kortfilmcompetitie bestond uit scenarist/producent Bram Renders, journalist Jan Temmerman, journalist Nicolas Crousse, actrice Els Dottermans en animatiefilmer Raoul Servais.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.