10 21 okt. '23

9 nieuwe titels voor Film Fest Gent 2017

P1beim8sge1ut69qdl6ln76s1
Nieuws 26 apr. 2017

We lichten al een tipje van de sluier van de komende festivaleditie. De volgende films gaan in première op de 44ste editie van Film Fest Gent.

Call Me By Your Name van Luca Guadagnino (Italië/Frankrijk/Brazilië, VS): De nieuwe film van de regisseur van Io Sono Amore en A Bigger Splash is een verfilming van de gevierde roman van André Aciman die samen met veteraan James Ivory ook het scenario schreef. Armie Hammer speelt de rol van een jonge Amerikaan die tijdens een slome Italiaanse zomer het hart sneller doet kloppen van de adolescente zoon van de familie bij wie hij logeert.

Blue Silence van Bülent Oztürk (België/Turkije): De Belgisch-Koerdische regisseur Bülent Özturk ontving al drie prijzen op het Istanbul Film Festival voor dit sterke drama over een getraumatiseerde militair die in het reine probeert te komen met zijn onverwerkt verleden.

1945 van Ferenc Török (Hongarije): Overlevenden van de Holocaust zorgen tijdens een warme zomerdag in augustus 1945 voor een ‘schuld en boete’ drama in een klein Hongaars dorp waar net een uitbundig bruiloftsfeest wordt voorbereid.

Ceux qui font les révolutions à moitié n’ont fait que se creuser un tombeau van Mathieu Denis & Simon Lavoie (Canada): Politiek epos over de idealen en twijfels van vier geradicaliseerde jonge mensen uit Québec.

Le Marquis de Wavrin van Grace Winter & Luc Plantier (België): Documentair onderzoeks-essay naar de vergeten figuur van een Belgische markies de Wavrin die in de jaren 1920-1930 expedities maakte naar de Amazone, daar het leven van de Indianen filmde en een etnografisch cineast avant la lettre was.

Mansfield 66/67 van P.David Ebersole & Todd Hughes (VS/VK): De producers van de provocerende Stanley Kubrick documentaire Room 237 weven nu rond de blonde seksbom Jane Mansfield een filmisch essay dat sarcastisch de Hollywood mythologie becommentarieert.

Tom of Finland van Dome Karukosi (Finland/Denemarken/Duitsland/Zweden/VS): Biopic van de Finse oorlogsheld Touko Laaksonen, beter bekend als Tom of Finland die met zijn spannende homo-erotische tekeningen van hypermannelijke leernichten een icoon werd uit de gay-subcultuur.

Revolution of Sound. Tangerine Dream van Margarete Keuzer (Duitsland): Documentaire over de elektro-pionier Edgar Froese van de legendarische band Tangerine Dream die ook heuglijke soundtracks maakte voor Thief (Michael Mann), Sorcerer/Wages of Fear (William Friedkin) en Legend (Ridley Scott).

The Trial: The State of Russia vs Oleg Sentsov van Askold Kurov (Estland/Polen/Czech Rep.): Documentaire over het schijnproces tegen de Oekraïense regisseur Oleg Sentsov die, beschuldigd van terrorisme, in Siberië een gevangenisstraf van twintig jaar uitzit.

Het volledige programma van Film Fest Gent 2017 zal op 21 september bekend worden gemaakt. Het 44ste editie van Film Fest Gent loopt van 10 tot en met 20 oktober in Kinepolis Gent, Studio Skoop, Sphinx, Vooruit, KASKcinema en Capitole Gent.

Tags

FFG2017

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.