12 23 okt. '21

7th Heaven met live muziek door Kevin Toma hernomen in Nederland

P18fcm1fe9fcc6qj179k116ggka1
29 jan. 2014

De komende maanden herneemt de Nederlandse musicus en filmrecensent Kevin Toma het stille film-concert dat hij op vraag van Film Fest Gent componeerde bij Frank Borzages stille meesterwerk '7th Heaven' uit 1927 met het legendarische stille filmkoppel Janet Gaynor en Charles Farrell. Dit unieke project zal te zien zijn in Groningen, Den Haag en Breda.

Deze preview toont een stukje film met de soundscapes, maar live zal de muziek van Kevin Toma nog veel beter tot uiting komen.

7th Heaven (1927) van Frank Borzage mag dan nog minder bekend zijn dan Metropolis, Pantserkruiser Potemkin, Napoleon of Birth of a Nation, voor kenners is het een van de allermooiste films uit de periode van de stille film.

'Seventh Heaven' (1927) is wellicht de beroemdste stille film van de nog altijd miskende cineast Frank Borzage, door cultregisseur Sam Fuller bejubeld als 'een van de grootste Amerikaanse regisseurs aller tijden.' De film kreeg bij de allereerste Oscaruitreiking vijf nominaties en won er drie. De film, gebaseerd op een succesvolle Broadwayshow uit 1922, was de eerste film waarin het magische filmkoppel Gaynor en Farrell te zien waren.

Film Fest Gent bracht tijdens de 40e editie in oktober vorig jaar een unieke vertoning van dit pareltje uit de stille filmperiode met live uitvoering van een nieuwe score die de Nederlandse musicus en filmrecensent Kevin Toma speciaal had geschreven in opdracht van Film Fest Gent.

Het filmconcert trekt de komende maanden door Nederland. Volgende vertoningen liggen al vast:

- Forum Images, Groningen 31/1
- Filmhuis, Den Haag 17/2
- Chassé cinema, Breda 27/10

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.