10 21 okt. '23

3x Brian De Palma in Goldmineties i.s.m. KASKCinema

P1b5ktgak916132o1qao1rgd19tr1
Nieuws 04 jan. 2017

In het Goldmineties programma de hele maand januari in KASKcinema worden in samenwerking met Film Fest Gent drie Nineties films vertoond van de Amerikaanse regisseur Brian De Palma, volgens Patrick Duynslaegher, artistiek directeur van FFG, het grootste talent van de New Hollywood generatie die vanaf de heuglijke seventies van zich liet horen.

Woensdag 11 januari - 20:30 uur
RAISING CAIN (1992)
Na het debacle van Bonfire of the Vanities, keerde Brian De Palma terug naar de psycho-thriller, het genre waar hij zijn reputatie aan dankt, met deze briljante maar ook zeer grillige en narratief zelfs experimentele stijloefening rond een man (John Lithgow) met een meervoudige persoonlijkheid die moeders vermoordt om hun baby’s te kunnen ontvoeren. Boosaardige humor, tergende suspense en visuele hoogstandjes: De Palma in topvorm. 'Alles wat critici deze filmmaker in de loop van de jaren hebben verweten, wordt hier tot demente satirische uitersten gedreven. Het resultaat is pervers fascinerend.' Lees in het uitgebreide artikel van Patrick Duynslaegher over 'Raising Cain' waarom dat zo is!

Woensdag 18 januari - 20:30 uur
CARLITO’S WAY (1993)
De Palma schildert het tragisch portret van een Porto Ricaanse gangster die ermee wil kappen, maar zich door zijn achterhaalde erecode in nesten werkt. Deze gedoemde misdaadsaga wordt toe gebouwd naar een grandioze climax, een achtervolging in de New Yorkse metro en in Grand Central Station. Zo uitzinnig Al Pacino acteerde in Scarface, zijn vorige film met De Palma, zo ingetogen en sereen is zijn vertolking in dit somber meesterwerk.

Woensdag 25 januari - 20:30 uur
SNAKE EYES (1998)
Deze hypergestileerde, hyper formalistische conspiratieve thriller is niet alleen een schitterende oefening in pure cinema, maar ook een fascinerende bespiegeling over beeldvorming en beeldmanipulatie in een samenzweerderig Amerika waar het streven naar profijt en vermaak het hoogste goed is. Met Nicolas Cage als een corrupte politieman die de kans krijgt om voor een keertje in zijn leven een goede daad te stellen.

Goldmineties - de hele maand januari in KASKCinema (Godshuizenlaan 4, Gent)

Tickets (€5/€3) te reserveren via KASKCinema

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.