24 uur film: een cinefiele marathon in KASK

P1band7350211157pahf1m7n1g6n1
Nieuws 08 mrt 2017
Breng je pyama mee voor ‘Day for Night’, een cinefiele 24 uur durende marathon op 11 maart 20147. Met dit initiatief viert KASKcinema het twintig jaar bestaan van Film-Plateau, het filminitiatief van Universiteit Gent.

In dit in KASKcinema gehouden nieuw cinefiel evenement worden de deelnemers een etmaal ondergedompeld in de verbeelding van dag en nacht in cinema. Experts gidsen de gasten van de poëzie van het day-for-night procedé uit het klassieke Hollywood over de zoektocht naar het perfecte licht tot aan de grens tussen droom en werkelijkheid. De filmmarathon bestaat uit parels uit de Cinematek collectie die zelden buiten de muren van het filmarchief te zien zijn.

De filmmarathon bestaat uit parels uit de Cinematek collectie die zelden buiten de muren van het filmarchief te zien zijn.

'Day for Night' begint op 11 maart 2017 om 13:00 uur. met de vertoning van ‘She Wore a Yellow Ribbon’ van John Ford anderhalf uur later gevolgd door ‘To Catch a Thief’ van Alfred Hitchcock. Voor het diner van 20:00 uur. is er ‘Days of Heaven’ van Terrence Malik en als aperitief voor de nacht is er ‘Les Lèvres Rouges’ van Harry Kumel. Om middernacht is er heel toepasselijk ‘Tout une nuit’ van Chantal Akerman. Gevolgd door ‘Night on Earth’ van Jim Jarmusch. Het uur van de wolf moet men proberen door te komen met ‘Demoni’ van Lamberto Bava en om 6 uur ’s morgens is er ‘Die Hard’ van John McTiernan.

F.W. Murnau’s ‘Sunrise: A Song of Two Humans’ krijgt om half elf een live muzikale begeleiding van het Silent Movie Orchestra. Voor deze voorstelling kan je afzonderlijk reserveren.

Gastsprekers zijn: Bert Verstein (Cinea), Lisa Colpaert (University of Arts London), Anke Brouwers (KASK), Gertjan Willems (UGent), Lennart Soberon (Ugent) en Wouter Hesseks (RITCS).

Lunch, diner en ontbijt en koffie om de nacht door te komen, worden voorzien. Breng tandenborstel en pyjama mee voor de trip met als leidraad de verbeelding van het avondlicht en het ochtendgloren en natuurlijk de duistere nacht tussenin.

Tickets kosten 45 euro. 38 euro voor studenten.
Locatie: KASKcinema, Godshuizenlaan 4, Gent
Inschrijven: https://cinea.be/events/day-for-night-2017/