10 21 okt. '23

16e World Soundtrack Awards maakt tweede ronde van genomineerden bekend

14 sep. 2016

Na de genomineerden voor Best Composer, Score en Song maakt de World Soundtrack Academy nu ook de genomineerden voor de Discovery of the Year, SABAM Award for Best Young International Composer en Public Choice Award bekend.

De WSAwards worden jaarlijks toegekend door de World Soundtrack Academy met het doel filmmuziek & sound design te ondersteunen en wereldwijd te promoten. In ondertussen 16 jaar tijd groeide het ledenaantal van de WSAcademy uit tot een groep van meer dan 370 internationale professionals die via verschillende stemrondes meebeslissen over de winnaars.

Artistiek Directeur Patrick Duynslaegher: “Als je op zoek bent naar de nieuwste generatie van grootse componisten, hoef je alleen maar naar de World Soundtrack Discovery Awards te kijken. Daar werd het talent van componisten zoals Michael Giacchino, Gustavo Santaolalla, Craig Armstrong en Abel Korzeniowski voor het eerst ontdekt door onze internationale WSAwards Advisory Board.”

Nominaties Discovery of the Year

Met de Discovery of the Year Award wil de WSAcademy jonge talentvolle componisten van het voorbije jaar belonen en stimuleren om verder te groeien. Ze brachten samen in totaal niet meer dan 6 films uit (commercieel gereleased in bioscopen). Naast het ontvangen van de prijs zal de winnaar op de 17e WSAwards in 2017 kunnen performen.

 • Bear McCreary voor ’10 Cloverfield Lane’ & ‘The Boy’
 • Ben Lovett voor ‘Synchronity’
 • Joe Kraemer voor ‘Mission Impossible: Rogue Nation’
 • Nicholas Britell voor ‘The Big Short’
 • Matthew Margeson voor ‘Eddie the Eagle’

Nominaties Sabam Award for Best Young International Composer

Jong filmmuziektalent krijgt jaarlijks de kans om de felbegeerde SABAM Award For Best Young International Composer binnen te halen. De kandidaten kregen de opdracht muziek te componeren bij de openingssequentie van de Britse TV-serie ‘The Saint’, met Roger Moore, in het kader van de focus op Televisie Muziek van het 43e Film Fest Gent. De laureaat ontvangt de SABAM Award (t.w.v. €2.500). De professionele jury bestaat uit Patrick Duynslaegher (artistiek directeur FFGent), Dirk Brossé (componist, dirigent en muziekdirecteur van FFGent), Stefan Rycken (zaakvoerder ACE Image Factory), Hans

Helewaut (gedelegeerd bestuurder SABAM) en regisseur Eshref Reybrouck (‘Marsman’, ‘Cordon’). De genomineerden zijn:

 • Enrica Sciandrone
 • Nathan Glenn
 • Sándor Török

Public Choice Award

Tijdens de 16e WSAwards zal ook de Public Choice Award uitgereikt worden voor Best Score. Hier zijn de 5 scores die de meeste stemmen van het publiek binnenhaalden.

 • ‘Carol’ door Carter Burwell
 • ‘Eddie the Eagle’ door Matthew Margeson
 • ‘Star Wars: The Force Awakens’ door John Williams
 • ‘The Hateful Eight’ door Ennio Morricone
 • ‘The Man from U.N.C.L.E.’ door Daniel Pemberton

16e World Soundtrack Awards Ceremony & Concert

Voor de zestiende verjaardagseditie van de World Soundtrack Awards, woensdag 19 oktober 2016 in het Capitole te Gent, verwelkomt Film Fest Gent Ryuichi Skamoto, Jeff Beal, Jeff Russo, Sean Callery, John Lunn, Alex Heffes, Daniel Pemberton en vele anderen! Tickets verkrijgbaar op worldsoundtrackawards.com en sherpa.be

Zoals eerder aangekondigd, zal Ryuichi Sakamoto De Lifetime Achievement Award toegewezen krijgen, in navolging van de festival spotlight op Japanse cinema. Een selectie van zijn en de andere TV componisten hun werk zullen gebracht worden door het Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor, onder leiding van Dirk Brossé.

De volgende dag, donderdag 20 oktober 2016, zal er een TV muziek concert, met zowel hedendaagse als klassieke TV-tunes, plaatsvinden Eveneens gebracht door het Brussels Philharmonic onder leiding van Dirk Brossé.

Volg de World Soundtrack Awards playlist op Spotify! Like, share & tag met #WSAwards #FFGent

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.