11 22 okt. '22

13e Compositiewedstrijd voor jonge Europese filmcomponisten

12 mei 2014

Jong Europees filmmuziektalent krijgt opnieuw de kans om de felbegeerde SABAM Award For Best Young European Composer binnen te halen. Die prijs werd in het leven geroepen door de World Soundtrack Academy en staat gelijk aan 2.500 euro en de live uitvoering van de composities van de drie finalisten door het Brussels Philharmonic olv Dirk Brossé tijdens de uitreiking van de World Soundtrack Awards op 25 oktober in Kuipke Gent. Dat is het officiële slotevenement van het 41e Filmfestival Gent (14 - 25 oktober 2014). Componisten met een Europese nationaliteit en jonger dan 36 jaar kunnen aan de wedstrijd deelnemen. Inschrijven kan tot en met 11 juli 2014.

Elk jaar geeft Film Fest Gent met deze wedstrijd jong talent de kans om naam te maken als filmmuziekcomponist. Dat gebeurt dit jaar voor de dertiende keer en voor de zesde keer op Europese schaal. Kandidaten kunnen zo in de voetsporen treden van Gilles Alonzo, de winnaar van vorig jaar, en talrijke grote componisten die te gast waren op de afgelopen festivaledities zoals Alexandre Desplat, Riz Ortolani, Angelo Badalamenti, Dario Marianelli, Gustavo Santaolalla, Hans Zimmer, John Powell, Maurice Jarre, Howard Shore, Alberto Iglesias, Elliot Goldenthal en vele anderen.

De drie finalisten van de Compositiewedstrijd zullen worden uitgenodigd om een fantastische driedaagse vol filmmuziekactiviteiten mee te maken in Gent en grote namen uit de wereld van de filmmuziekindustrie te ontmoeten.

Kandidaten moeten jonger zijn dan 36 jaar en krijgen de opdracht muziek te componeren bij een fragment uit Fellini’s ‘Otto e Mezzo’ uit 1963.

“Deze film over het gebrek aan inspiratie werd paradoxaal genoeg Fellini's beste en rijkste, vol meeslepende en indringende scènes en beelden. De fantasieën en groteske personages zouden later tot vervelens toe terugkeren, maar hebben hier niets van hun eerste verrassende werking verloren, want zijn functioneel in de schildering van een creatief gedachtenproces en geen doel op zich.”
(citaat uit de Speelfilmenencyclopedie)

Inschrijven kan via deze link tot en met 11 juli 2014 - KLIK HIER

De compositie moet ten laatste op 11 augustus afgeleverd worden. Een professionele jury met internationale ervaring, samengesteld uit mensen uit de film- en muziekwereld, zal de werkstukken zorgvuldig evalueren. Het Brussels Philharmonic, onder leiding van maestro Dirk Brossé voert de composities van de drie finalisten uit tijdens de 14e editie van de World Soundtrack Awards ceremonie op 25 oktober 2014 in Kuipke Gent. Nadien wordt de winnaar bekend gemaakt.

14e World Soundtrack Awards & Concert
zaterdag 25 oktober 2014 om 20u in Kuipke Gent
uitvoering door Brussels Philharmonic olv Dirk Brossé, begeleid door filmfragmenten op het grote scherm

Koop hier je tickets voor het concert

Klik hier voor het reglement van de compositiewedstrijd.

Informatie over inschrijvingen:
Valerie Dobbelaere
tel +32 9 242 80 74
valerie@filmfestival.be

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.