09 20 okt. '24
6ef85806 7fa6 457d b76e 4b9896303ef1

Rolf Thiele

Wälsungenblut

86' - 1965 - Drama - Taal: Duits
Regisseur: Rolf Thiele Componist: Rolf A. Wilhelm Met: Michael Maien, Elena Nathanail, Gerd Baltus, Gunther Malzacher, Margot Hielscher
München, net vóór WOI. In een officiersmess speelt de jonge graaf Arnstatt kaart met zijn vriend, luitenant Beckerath. Kunz verliest ieder partijtje maar toch wil hij verder spelen en hij doet een voorstel: Beckerath zet zijn volledige winst in tegen zijn belofte dat hij hem in zijn aristocratische familie zal ontvangen. Een aanlokkelijk voorstel voor een gewone man als Beckerath. Hij wint en brengt een bezoek aan de luxueuze woning van de familie Arnstatt. Een wonderlijke familie, zo blijkt. De oude graaf speelt piano voor zijn mooie maar gebrekkige dochter Märit, waarna hij haar met een bijna sombere verliefdheid de handen streelt. Gravin Isabella, zijn tweede, veel jongere vrouw, is een koele schoonheid. De jongste kinderen zijn Siegmund en Sieglinde, beiden 19 jaar. Ze lijken onschuldig, zijn onafscheidbaar en lopen constant hand in hand. Beckerath wordt het slachtoffer van de spotternij van de familie. Kunz spoort Beckerath aan om zich te verdedigen. Wat deze ook doet door de hand van Sieglinde te vragen. De familie zit één ogenblik perplex; daarna sneert ze terug: "akkoord, als je eerst naakt op je paard door de straten van München durft te rijden!" Beckerath wint ook deze weddenschap, door zich een uniform op de huid te laten schilderen.

Image gallery

3f74b2ed e172 4b84 bd5b 95a16712bb1e
6ef85806 7fa6 457d b76e 4b9896303ef1

Generiek

Regisseur

Rolf Thiele

Componist

Rolf A. Wilhelm

Met

Michael Maien, Elena Nathanail, Gerd Baltus, Gunther Malzacher, Margot Hielscher

Scenario

Ennio Flaiano, Erika Mann, Franz Seitz

Cinematograaf

Wolf Wirth

Monteur

Ingeborg Taschner

Producent

Franz Seitz

Meer informatie

Taal

Duits

Productielanden

West-Duitsland

Scenario gebaseerd op

'Wälsungenblut' (Thomas Mann)

Jaar

1965

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?