Frank Simon

The Queen

Regisseur Frank Simon Met Jack Doroshow, International Chrysis, Jim Dine
68' - 1968 - Documentaire - Taal: Engels

Deze tekst is weergegeven zoals oorspronkelijk neergeschreven in de festivalbrochure en bevat gedateerde visies op de samenleving, die mogelijk als kwetsend en problematisch ervaren kunnen worden. Als organisatie die inzet op diversiteit en tolerantie in de maatschappij staan wij niet achter de visies in onderstaande tekst. Het weergeven van de oorspronkelijke teksten kadert in de bredere archiefvisie van Film Fest Gent die de geschiedenis van het festival authentiek tracht weer te geven. Heb je een vraag of melding voor onze redactie? Mail dan naar info@filmfestival.be.

THE QUEEN is een film over de nationale finale van een reeks schoonheidswedstrijden voor transvestieten. We volgen de deelnemers vanaf hun aankomst in New-York tot en met de wedstrijd zelf. Ondertussen hebben we dan een onthullende blik achter de schermen gekregen: de roddels gehoord, bekentenissen, de make-up en de kleedproblemen. Natuurlijk een blik vóór de schermen, met de wedstrijd zelf, de badpakken en de avondjurkenparade, de conférences van de ceremoniemeester(es) Sabrina, (Jack Doroshow), die ook het kommentaar bij de film spreekt, en de ruzie wanneer de uitspraak van de jury eenmaal bekend is.

PERSREACTIES
THE QUEEN is een schitterende en schitterend gemaakte film: zijn in potentie sensationele en schokkende onderwerp is niet omwille van sensatie en schok uitgebuit, maar behandelt met een dergelijke gevoeligheid, smaak en medeleven dat wat een bocht-film had kunnen zijn. (New York Magazine)

Wie zijn al deze heren, met hun bh's, doorzichtige japonnen, lip-stick, haarstukjes en woedeaanvallen, hun echtgenoten in de militaire dienst besprekend en hun eigen keuringsmoeilijkheden besprekend? Je gaat ze allemaal aardig vinden, ze zijn zoveel boeiender dan een gewone Miss Zus of Miss Zo. (New York Times)


Image gallery

C4e2894e 4317 4926 a954 8f07c771bd55
Ffec0425 40dd 4b4e 943f c2cf6f33a3c5

Generiek

Regisseur

Frank Simon

Met

Jack Doroshow, International Chrysis, Jim Dine

Cinematograaf

Robert Elfstrom, Frank Simon

Monteur

Geraldine Fabrikant, Fred Shore

Producent

Don Herbert, Si Litvinoff

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Verenigde Staten van Amerika

Jaar

1968