Peter Delpeut

The Forbidden Quest

Regisseur Peter Delpeut Componist Loek Dikker Met Joseph O'Conor, Roy Ward
Editie 1993
75' - 1993 - Avontuur - Taal: Engels
Medio 1941 duikt in een Iers vissersdorp een oude scheepstimmerman op, die be­weert de enige overlevende te zijn van een geheime Zuidpoolexpeditie. J.C. Sullivan vertelt dat hij in 1905 aanmonsterde op de Hollandia zonder dat hij de bestemming van het schip kende. In die tijd was de Zuidpool nog een vrijwel onbekend ge­bied, een witte onbarmhartige leegte aan het einde van de wereld. Sullivan verbaast zijn ondervragers met zijn ongelooflijke relaas van deze expeditie, die hem en de overige bemanningsleden tenslotte op de uiterste rand van de aarde en het Ieven bracht, een hel waar niemand van kon terugkeren. Maar Sullivan bezit film­
materiaal dat de waarheid van zijn ver­haal bewijst:: adembenemende beelden van een onbekend landschap. "We waren aan gene zijde... ", zegt Sullivan. "Begrijpt u, gene zijde... "
De beelden van de pool in The Forbidden Quest zijn inderdaad authentiek. Het zijn documentaire beelden van poolreizen uit de eerste dertig jaar van deze eeuw.
Tijdens o.a. de reizen van Amundsen, Scott en Shackleton zijn onder vaak vrij­wel onmogelijke omstandigheden opna­men gemaakt. Met dit authentiek mate­riaal wordt een klassiek heroïsch verhaal verbeeld. Sullivan lijkt een personage uit de fantastische literaire traditie van Poe en Verne. De oude beelden van de poolreizen voeren de toeschouwer van nu door een onverwacht magisch landschap van ijs en sneeuw.

Image gallery

Baa53276 21d0 4e46 90d1 ba20ae31061f
1c6f9458 0522 4041 b796 91201ff5f866

Generiek

Regisseur

Peter Delpeut

Componist

Loek Dikker

Met

Joseph O'Conor, Roy Ward

Scenario

Peter Delpeut

Cinematograaf

Stef Tijdink, Frank Jansen

Monteur

Menno Boerema

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Nederland

Jaar

1993