11 22 okt. '22
1dc8c118 559d 4b97 8d32 e3fc17000a14

Ted Kotcheff

The Apprenticeship of Duddy Kravitz

3de Internationaal Filmgebeuren Gent 120' - 1973 - Drama, Komedie - Taal: Engels
Regisseur: Ted Kotcheff Met: Richard Dreyfuss, Micheline Lanctôt, Jack Warden

Zoals elk Filmgebeuren heeft ook dit Filmgebeuren zijn grote film. "De" film van het Derde Internationaal Filmgebeuren is THE APPRENTICESHIP OF DUDDY KRAVITZ.

Als ik persoonlijk één grote wens mag uiten éénmaal per jaar slechts, doe mij één groot plezier. Mis desnoods alles van het Filmgebeuren, maar kom absoluut kijken naar DUDDY KRAVITZ. Tijdens het Eerste Filmgebeuren was dat LENZ, tijdens het Tweede FILM D’AMORE E D'ANARCHIA, en nu de derde keer DUDDY KRAVITZ.

DUDDY KRAVITZ is feitelijk het epos van een negentienjarige Joodse onmogelijke vent die zijn ideaal, wat sinds Jaren in zijn kop steekt, zal waar maken, ten koste van wie of wat dan ook. De vlam die in zijn lijf brandt is door niets of door niemand te blussen, zelfs zijn grote liefde offert hij ervoor op. Zijn leven is feitelijk een grote samenhang van tegenslagen en mizerie, maar hij zal waar maken wat hij en niemand anders dan hij wil.

Image gallery

1dc8c118 559d 4b97 8d32 e3fc17000a14
792dbbbd 11b0 48c1 8897 327dad0035c7

Generiek

Regisseur

Ted Kotcheff

Met

Richard Dreyfuss, Micheline Lanctôt, Jack Warden

Scenario

Mordecai Richler

Cinematograaf

Brian West

Monteur

Thom Noble

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Verenigde Staten van Amerika

Scenario gebaseerd op

"The Apprenticeship of Duddy Kravitz" (Mordecai Richler)

Jaar

1973

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.