2d704c18 9c81 4855 b78d 978da3776632

Paul Verhoeven

Starship Troopers

Regisseur Paul Verhoeven Componist Basil Poledouris Met Casper Van Dien, Denise Richards, Dina Meyer, Neil Patrick Harris
Editie 2024
129' - 1997 - Actie, Avontuur - Taal: Engels
In een totalitair toekomstig Amerika worden jonge modelburgertjes klaargestoomd voor de strijd op leven en dood met de insectenmonsters. Voor Paul Verhoeven het alibi om uit te halen naar de patriottische en oorlogszuchtige excessen van zijn nieuwe vaderland.
Gebaseerd op een dubieuze sciencefictionroman van Robert Heinlein, is Starship Troopers een razendknap gefilmd oorlogsspektakel voor geblaseerde adolescenten, en tegelijk een radicale kritiek daarop. Je zou kunnen zeggen dat Paul Verhoeven hiermee de eerste subversieve superproductie uit Hollywood op zijn conto schrijft. In een crypto-fascistische staat waarin iedereen er gelukzalig bijloopt wordt de jeugd (jongens en meisjes met de plastic uitstraling van de welgeschapen poppen uit Melrose Place en Beverly Hills, 90210) klaargestoomd om de strijd aan te binden met de walgelijke vijand: reusachtige insecten die het voortbestaan van de planeet bedreigen. Wat uitmondt in een onvoorstelbare slachting, een orgie van verwoesting en verminking waar maar geen eind aan komt en waarin het patriottisme en jingoïsme van Uncle Sam tot groteske hoogten wordt opgezweept.

Tickets & vertoningen: vanaf 19 september 2024.

Image gallery

2d704c18 9c81 4855 b78d 978da3776632

Generiek

Regisseur

Paul Verhoeven

Componist

Basil Poledouris

Met

Casper Van Dien, Denise Richards, Dina Meyer, Neil Patrick Harris

Scenario

Edward Neumeier

Cinematograaf

Jost Vacano

Monteur

Mark Goldblatt, Caroline Ross

Producent

Jon Davison, Alan Marshall

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Verenigde Staten van Amerika

Scenario gebaseerd op

"Starship Troopers" (Robert A. Heinlein)

Jaar

1997