09 20 okt. '24
32fc136d 1bcb 45f6 877b 350dc7d4d08e

Suzanne Osten

Skyddsängeln (The Guardian Angel)

Editie 1990
108' - 1990 - Drama - Taal: Zweeds
Regisseur: Suzanne Osten Met: Etienne Glaser, Pia Bäckström, Malin Ek, Etienne Glaser

"Ik werk met filmmateriaal dat mijn eigen visie op onze tijd weergeeft. In de novelle Der Letzte Sommer van Ricarda Huch uit het begin van deze eeuw herkende ik mezelf. Ik was de vrouw van de minister. Ik was de Minister. Ik behoor tot een groep mensen die morgen uitgeroeid zullen worden door de tijd en de geschiedenis. Ik identificeer mezelf met de dochter van de minister, die partij tegen hem gekozen heeft en oppositiegroepen sticht. Ik identificeer me ook met de terrorist die als opdracht heeft het machtsapparaat omver te werpen.

Hij wordt uitgenodigd door de gehate familie maar tegelijk smacht hij naar liefde, intimiteit. Ik zag dat dit verhaal, hoewel geschreven in 1910, een perfecte weer­spiegeling was van het hedendaagse leven. Wanneer ik kijk in de levende ogen van de doden van vroeger, voel ik altijd een band met vandaag. Wij zijn net als de mensen van vroeger gedoemd om door de komende generatie te worden beschouwd als voorbij. Ook wijd ik deze film aan John Cassavetes. Ik heb geleerd in de film aan acteurs een kans tot vooruitgang en ruimte te geven. Het dramatische van het leven zelf, de gebeurtenissen in Peking, Oost-Europa en Zuid-Afrika, hebben mij het grote
belang van dit actuele werk van Ricarda Huch bewezen. (Suzanne Osten)

Image gallery

32fc136d 1bcb 45f6 877b 350dc7d4d08e
75b9d2af d869 4ebe 8621 3ced9838daec

Generiek

Regisseur

Suzanne Osten

Met

Etienne Glaser, Pia Bäckström, Malin Ek, Etienne Glaser

Scenario

Etienne Glaser, Madeleine Gustafsson, Ricarda Huch

Cinematograaf

Göran Nilsson

Monteur

Michael Leszczyslowski

Niet-originele muziek

Franz Schubert, Richard Wagner

Meer informatie

Taal

Zweeds

Productielanden

Zweden

Scenario gebaseerd op

Der Letzte Sommer van Ricarda Huch

Jaar

1990

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?