09 20 okt. '24
60fa75ce c101 4438 a484 5abc2f4bb2b3

Jim Sharman

Shock Treatment

Editie 1984
94' - 1981 - Komedie, Muziek/Musical - Taal: Engels
Regisseur: Jim Sharman Componist: Richard Hartley, Richard O'Brien Met: Richard O'Brien, Jessica Harper, Cliff De Young
JIM SHARMAN
Hij werd in Australië geboren waar hij in 1966 afstudeerde in de National Institute of Dramatic Art in Sydney. Zijn loopbaan is vooral op theater gericht en hij werd beroemd in Londen waar hij verschillende musicals en opera's regisseerde voor de planken. Zijn grootste sukses was precies THE ROCKY HORROR SHOW, later ook door hem verfilmd onder dezelfde titel maar met PICTURE eraan toegevoegd. Deze film is een van de suksesrijkste uit de jaren zeventig, niet zozeer zuiver financieel, maar alleszins wat rekord aantal verlengingen en hernemingen betreft in het "art"-­circuit.

Shock Treatment
SHOCK TREATMENT werd in Europa nooit in het publiek vertoond. De reden hiervoor mag onomwonden gezegd worden : de film is een totale flop geworden in de Verenigde Staten en vrijwel alle mensen die de film gezien hebben - hoe weinig er dat in dit geval ook zijn - zijn het er over eens dat de film een mislukking is. Gezien het sukses echter van zijn beroemde voorganger THE ROCKY HORROR PICTURE SHOW - een sukses dat niet alleen uitzonderlijk is maar bijna legendarisch in sommige steden - zal menigeen toch sterk geprikkeld zijn door nieuwsgierigheid om onderhavige "Rocky Horror - Part Two" te trotseren. En alhoewel het nu bekend is dat zelfs de meest onvoorwaardelijke fans van de "rocky horror" geen genade hadden voor deze sequel, vinden we het gepast in het kader van een filmfestival deze gelegenheid te geven, al was het maar om ook eens een niet-Amerikaans publiek te laten oordelen.
SHOCK TREATMENT heeft feitelijk dezelfde plot en dezelfde stijl als zijn voorganger, met dit verschil, dat alles nog gekker is en dat de hoofdpersonages veranderd zijn. Hierin zien we dat de vrouwelijke hoofdrol nu gespeeld wordt door Jessica Harper, de prachtige aktrice die aangename herinneringen oproept aan INSERTS maar vooral aan de onvolprezen PHANTOM OF THE PARADISE ! Haar aanwezigheid wettigt in meer dan één opzicht een bezoekje aan dit gekkenhuis!

Image gallery

07a6b899 b2b5 4ba2 8742 39826411d60c
60fa75ce c101 4438 a484 5abc2f4bb2b3

Generiek

Regisseur

Jim Sharman

Componist

Richard Hartley, Richard O'Brien

Met

Richard O'Brien, Jessica Harper, Cliff De Young

Scenario

Jim Sharman, Richard O'Brien

Cinematograaf

Mike Molloy

Monteur

Richard Bedford

Producent

John Goldstone

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Verenigde Staten van Amerika

Jaar

1981

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?