08 19 okt. '24
Bb256a26 cf2e 4414 ae6f fa5bbcf8d74e

Monica Vitti

Scandalo segreto

Editie 1990
85' - 1990 - Drama - Taal: Italiaans
Regisseur: Monica Vitti Met: Monica Vitti, Elliot Gould, Gino Pernici

Margherita en Paolo lijken het perfecte koppel. 20 jaar getrouwd, een volwassen zoon, de mooie carrière van Paolo... Tony, haar beste vriend, verrast haar op haar verjaardag met een wonderbaarlijk geschenk: de nieuwste automatische videocamera. Eén van die Japanse snufjes die vrijwel volkomen autonoom werken. Het kan zelfs spreken! Van zodra Tony met zijn cadeau bij Margherita binnengaat, zien we alles door het oog van de camera. Het is een oog dat alles opneemt, een stille getuige die niet meespeelt. Langzaam aan wordt de camera een onmisbare metgezel voor Margherita, bij wie ze haar diepste geheimen, haar verborgen problemen kwijt kan.

Maar op een dag komen er, door de camera, dingen aan het licht die leiden tot een echtscheiding tussen Margherita en Paolo. Langzamerhand leidt de camera Margherita naar haar ondergang. Monica Vitti had eigenlijk nooit de bedoeling zelf een film te regisseren. Scandalo Secreta is veeleer een toeval geweest, waarvoor zij een inval kreeg toen zij voor haar verjaardag een camera kreeg. Zij besefte dat zo'n camera eigenlijk een getuige kan zijn voor problemen die anders nooit met getuigen besproken worden : disputen tussen partners, die naderhand niet meer lijken te (willen) weten wat zij bij deze of gene gelegenheid precies gezegd hadden. Zij illustreert voorts hoe zo'n ding ook een giftig geschenk kan zijn...

Image gallery

39293c80 c671 444f 9efd ee77c48cde7e
Bb256a26 cf2e 4414 ae6f fa5bbcf8d74e

Generiek

Regisseur

Monica Vitti

Met

Monica Vitti, Elliot Gould, Gino Pernici

Scenario

Monica Vitti, Roberto Russo

Cinematograaf

Luigi Kuveiller

Monteur

Alberto Gallitti

Producent

Roberto Russo

Meer informatie

Taal

Italiaans

Productielanden

Italië

Jaar

1990

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?