09 20 okt. '24
8a3f2daf 180e 4a1d 9f66 f92188e8defe

Armondo Linus Acosta

Romeo.Juliet

120' - 1990 - Drama, Romantisch - Taal: Engels
Regisseur: Armondo Linus Acosta Met: John Hurt, Robert Powell, Francesca Annis

Sedert het begin der tijden zijn. katten het symbool van schoonheid en wijsheid. Ze
zijn afstandelijk, zinnelijk, bevallig en geheimzinnig... Deze typische karakter­trekken stimuleerden de verbeelding van filmmaker Armando Acosta, die meende dat de lenigheid en de behaaglijkheid van katten, in combinatie met hun instinct­matige aanleg om menselijke emoties te vertolken zouden kunnen worden vertaald in een unieke en prachtige film.
Romeo.Juliet is een kattenballet en een liefdesverhaal. Een groep katten, afkoms­tig uit de "Oude Wereld" (gesymboliseerd door Venetië en Gent), zoekt haar vrijheid in de "Nieuwe Wereld", gesymboliseerd door New York, meer bepaald Manhattan en Coney lsland. Deze unieke adaptatie behoudt al de tijdloze aantrekkings­kracht van het Shakespeariaanse stuk. De regisseur bleef zo trouw mogelijk aan het originele verhaal.

De stemmen van Romeo, Juliet en de andere personages worden vertolkt door befaamde acteurs. De enige acteur die niet tot het kattenrijk behoort is John Hurt als de excentrieke Venetiaanse vrouw "La Dame aux Chats". Het lag niet in Acosta's bedoeling 'afgerichte' katten te laten spelen. Hij zocht de opnamen te maken met het spontane gedrag van de dieren. Ruim 300 uur opnamen waren nodig en uren geduld. Romeo.Juliet wordt een bijzonder filmevenement. (persdossier)

Image gallery

9d9fd732 b679 40ba a61b fc81931de6ba
8a3f2daf 180e 4a1d 9f66 f92188e8defe

Generiek

Regisseur

Armondo Linus Acosta

Met

John Hurt, Robert Powell, Francesca Annis

Scenario

Armondo Linus Acosta, Victor Spinetti

Cinematograaf

Armondo Linus Acosta

Monteur

Jan Reniers

Producent

Paul Hespel, Lanny Mickelson

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

België

Scenario gebaseerd op

'Romeo & Juliet' (William Shakespeare)

Jaar

1990

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?