09 20 okt. '24
2ff4f2a4 9d8f 410e 90c0 86bb4da342bd

Steven Spielberg

Raiders of the Lost Ark

Editie 1990
115' - 1981 - Actie, Avontuur - Taal: Arabisch, Duits, Spaans, Hebreeuws, Engels, Nepalees
Regisseur: Steven Spielberg Componist: John Williams Met: Harrison Ford, Karen Allen, Paul Freeman

1938. De Amerikaanse inlichtingendienst onderschept een boodschap van Berlijn over een geheimzinnige vondst. De buro­kraten verstaan daar niet veel van en gaan te rade bij de jonge en briljante archeoloog lndiana Jones. Die legt uit dat de Duitsers Tanis vonden, de Egyp­tische Stad waar volgens aloude legende de al even legendarische Ark des Verbonds verborgen zit. Allengs wordt duidelijk dat de Duitsers op zoek zijn naar deze Ark die met haar geheime krachten de troepen van Führer onover­winnelijk zou maken. Jones weet dat de prof. Ravenwood ooit het medaillon vond dat past op de staf van de God Ra en dat voorschrijft hoe lang die staf moet zijn om de juiste schuilplaats van de Ark te berekenen.

Jones gaat dus onmiddel­lijk naar Tibet, op zoek naar Ravenwood. De oude geleerde is dood, maar zijn dochter Marion is er nog : zij heeft een taverne in de bergen. Maar behalve Jones zijn er nog andere belangstel­lenden... En daarmee begint een avontuur dat zonder meer een van de meest wervelende actiefilms uit de geschiedenis heeft opgeleverd, met humor, actie, stunts, spektakel, special effects, romance en griezel. De Duitsers zijn natuurlijk stommelingen en hun sinistere archeoloog Bellocq krijgt van de Ark de kick van zijn leven. Niet kapot te krijgen!

Image gallery

2ff4f2a4 9d8f 410e 90c0 86bb4da342bd
Bc8c39ba 53c2 4fae ad6e 9a83baa2d715

Generiek

Regisseur

Steven Spielberg

Componist

John Williams

Met

Harrison Ford, Karen Allen, Paul Freeman

Scenario

Lawrence Kasdan, Philip Kaufman, George Lucas

Cinematograaf

Douglas Slocombe

Monteur

Michael Kahn

Producent

George Lucas, Frank Marshall

Meer informatie

Taal

Arabisch, Duits, Spaans, Hebreeuws, Engels, Nepalees

Productielanden

Verenigde Staten van Amerika

Jaar

1981

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?