89ede2d5 8f26 4ec5 ad03 2edb6888e64e

Marie Mandy

Pardon Cupidon

Regisseur Marie Mandy Componist Juliet E. Hill, Marie Daulne, Jean-Louis Daulne Met Viviane Collet, Frédérique Dolphyn, Sabrina Leurquin
88' - 1994 - Drama, Romantisch - Taal: Frans
Pardon Cupidon is een moderne marivaudage rond vier personages: Adam en Béatrice zijn trouw en goed gedisciplineerd (in principe), terwijl Carl en Diana cynisch en libertijns zijn (principieel). Samen vormen ze twee fragiele paren. Zij wonen in de grijze stad Brussel, waar ze aan hun verveling pogen te ontsnappen door met zijn twee tennis dubbelspel spelen. In deze oncomfortabele context gaan ze op de duur van partner ruilen (er zijn ten slotte vier manieren om de liefde te bedrijven). Het Hotel Algonquin, in het hart van de grijze stad, biedt een decadente hemel voor hun uitweidende gesprekken. De moeilijkheden komen precies uit hun niet-echtelijk samenzijn. In het hotel Algonquin dromen ze van vliegende tapijten die hun liefde in een baan zouden kunnen leiden. Maar eens daarbuiten beseffen ze dat ze doorzichtig, wispelturig of verloren zijn. Zij zijn tegelijkertijd eerlijk en leugenaars, bedriegers en verraders, cynisch en teder.
Deze film van de jaren '90 vibreert door zijn bijtende en geestige dialoog, kleurrijke beelden en speciale effecten, op het ritme van hun passies en verwarring.
Pardon Cupidon, sensueel en ironisch, teder en soms kwetsend, weerspiegelt de gevoelige en messcherpe visie van vrouwen op de hedendaagse onzekerheden tegenover de liefde.

Image gallery

89ede2d5 8f26 4ec5 ad03 2edb6888e64e

Generiek

Regisseur

Marie Mandy

Componist

Juliet E. Hill, Marie Daulne, Jean-Louis Daulne

Met

Viviane Collet, Frédérique Dolphyn, Sabrina Leurquin

Scenario

Anita Van Belle

Cinematograaf

Louis-Philippe Capelle / SBC - Belgian Society of Cinematographers

Monteur

Dominique Lefever, Daniel Staff

Producent

Marie Mandy

Meer informatie

Taal

Frans

Productielanden

België

Jaar

1994