11 22 okt. '22
1125149a 3bcf 4800 9130 d61a723aa596

Leni Riefenstahl

Olympia 1. Teil - Fest der Völker (Olympia Part One: Festival of the Nations)

111' - 1938 - Documentaire, Sport - Taal: Duits, Portugees, Italiaans, Frans, Engels, Japans
Regisseur: Leni Riefenstahl Componist: Herbert Windt, Walter Gronostay
Deze tekst is weergegeven zoals oorspronkelijk neergeschreven in de festivalbrochure en bevat gedateerde visies op de samenleving, die mogelijk als kwetsend en problematisch ervaren kunnen worden. Als organisatie die inzet op diversiteit en tolerantie in de maatschappij staan wij niet achter de visies in onderstaande tekst. Het weergeven van de oorspronkelijke teksten kadert in de bredere archiefvisie van Film Fest Gent die de geschiedenis van het festival authentiek tracht weer te geven. Heb je een vraag of melding voor onze redactie? Mail dan naar info@filmfestival.be.

Voor U ziet U een ode aan het menselijk lichaam in aktie, een ode aan de atletiek als modern ideaal. Een film van de Olympische Spelen van Berlijn in 1936. In opdracht van de nazi-leiders gemaakt en bedoeld als propagandafilm. Als nazi-propaganda, sluit de film aan bij de grote belangstelling van de Duitse scholieren voor de klassieke kultuur en bij de fijnste fotografische stijl in Duitsland. Wanneer we de propagandafunktie van de film terzijde leggen, komt hij over als een fascinerende studie van zijn bazisinhoud: een bezielde fysieke wedstrijd. OLYMPIA blijft één van de grootste dokumentaires uit de filmgeschiedenis en is onweerlegbaar de meest bezielende film over sport. Van de nazi-motivering ontdaan kan hij ook doorgaan als een echte aanbreng van het Griekse ideaal dat aan de Olympische Spelen ten grondslag ligt. De film bestaat uit twee delen: 1/ FEEST DER VOLKEREN 2/ FEEST DER SCHOONHEID.

Image gallery

1125149a 3bcf 4800 9130 d61a723aa596
De810999 c4fc 452f b634 8c0018271aea

Generiek

Regisseur

Leni Riefenstahl

Componist

Herbert Windt, Walter Gronostay

Scenario

Leni Riefenstahl

Monteur

Leni Riefenstahl

Meer informatie

Taal

Duits, Portugees, Italiaans, Frans, Engels, Japans

Productielanden

Duitsland

Jaar

1938

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.