08 19 okt. '24
470ae83a ea7a 4211 8b15 fe7d3092affe

Gary Sinise

Of Mice and Men

115' - 1992 - Western, Drama - Taal: Engels
Regisseur: Gary Sinise Componist: Mark Isham Met: Gary Sinise, John Malkovich, Ray Walston
Sinise speelt de hoofdrol in dit tijdloos verhaal van een rondtrekkende landarbeider en zijn mentaal gehandicapte kompaan (John Malkovich). Voor het delicate proces van de bewerking van het boek deden Sinise c.s. een beroep op schrijver Horton Foote, die twee maal een Oscar won. Foote, bekend van zijn kronieken van het leven op het platteland in het Zuiden, bleef zeer trouw aan zijn bron, en dit leverde hem complimenten op van de weduwe van de schrijver.
Sinises production designers consulteerden foto's en catalogi uit de Depressiejaren om het tijdperk naar behoren te kunnen reconstrueren. De visuele stijl van de film werd grotendeels geïnspireerd door foto's van Dorothea Lange en Walker Evans. Sinise en cameraman Kenneth McMillan hebben de moeite genomen om de droefheid en eenzaamheid van de hoofdpersonages fel te laten afsteken met de warme gouden sinaasappelkleuren van de landschappen waar ze zich het grootste deel van de film in bewegen. De regisseur ziet in Steinbecks verhaal duidelijke parallellen met de wereld van vandaag, omdat Amerika blijft gebukt gaan onder zijn ergste economische crisis sinds lang, nog verhoogd door de opgehitste sociale spanningen, zoals die tot uiting kwamen in de rellen in LA van mei jl.

Image gallery

A93b0d89 1665 430d 9ccd 44ec6bfb9797
470ae83a ea7a 4211 8b15 fe7d3092affe

Generiek

Regisseur

Gary Sinise

Componist

Mark Isham

Met

Gary Sinise, John Malkovich, Ray Walston

Scenario

Horton Foote

Cinematograaf

Kenneth MacMillan

Monteur

Robert L. Sinise

Producent

Gary Sinise, Gary Sinise, Russell Smith

Meer informatie

Taal

Engels

Productielanden

Verenigde Staten van Amerika

Scenario gebaseerd op

"Of Mice and Men (John Steinbeck)

Jaar

1992

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?