Db2588cf d616 4674 87fb f2561df83ab7

Yigong Wu

My Memories of Old Beijing (Cheng nan jiu shi)

Regisseur Yigong Wu Componist Qi Ming Lue Met Jie Shen, Min Zhang, Fengyi Zhang
Editie 1983
96' - 1983 - Drama - Taal: Mandarijn
WU YIGONG
Hij is geboren in 1938 in de Schuang-provincie te Chinqin. Hij haalde een diploma aan de filmschool van Peking in 1960 en vanaf 1966 is hij werkzaam als assistent-regisseur bij diverse films. Dit is zijn eerste film, en meteen goed voor internationale doorbraak dankzij de opmerkelijke belangstelling op het filmfestival van Manila.

My memories of old Beijing
Met deze film krijgen we voor het eerst in de geschiedenis van het Gentse filmgebeuren, en waarschijnlijk ook voor het eerst in Gent een film uit de Volksrepubliek China. De Volksrepubliek China, in aantal inwoners de grootste natie ter wereld, is lange tijd door de wereldpolitiek geïsoleerd geweest. Op kultureel gebied en vooral op filmgebied laat zich dat vooral voelen. Het is pas sedert twee Jaar dat dit land opgenomen is in de jaarlijkse Internationale Filmguide die elk jaar door Peter Cowie in Londen tot stand gebracht wordt. Het is nog maar sedert drie jaar dat de eerste Chinezen naar Can nes kwamen. Onderhavige film won de Grote Prijs op het laatste filmfestival van Manila, maar ondanks dit is er praktisch geen enkele recensie van te vinden. Onze informatie over de film blijft dan a fortiori beperkt tot de enige kommentaar die we - dan nog in een filmblad van bij ons! - vonden.

MY MEMORIES OF OLD BEIJING is een uitstekend gemaakt, gevoelvol en poëtisch, universeel-menselijk en teder werk dat de herinneringen vertelt van een oude vrouw. herinneringen aan de tijd toen ze als jong meisje in Peking woonde. Dit portret van mensen en menselijke relaties weerspiegelt een enorme fijngevoeligheid, zowel in zijn thematiek als in zijn vormgeving. Een subliem, ragfijn filmgedicht dat absoluut onze Westerse schermen moet halen.

Image gallery

Db2588cf d616 4674 87fb f2561df83ab7
260489f7 d30f 41d7 9604 71b1600ce0c8

Generiek

Regisseur

Yigong Wu

Componist

Qi Ming Lue

Met

Jie Shen, Min Zhang, Fengyi Zhang

Scenario

Ming Yi

Cinematograaf

Weiye Cao, Yunxi Mei

Monteur

Weijie Lan

Meer informatie

Taal

Mandarijn

Productielanden

China

Scenario gebaseerd op

"Cheng Nan Jiu Shi" (Haiyin Lin)

Jaar

1983