09 20 okt. '24
Ebf69628 7e40 4acd ba91 af5f6fa8e9a3

Govindan Aravindan

Marattam

Editie 1990
90' - 1988 - Historisch, Drama - Taal: Malayalam
Regisseur: Govindan Aravindan Met: Kalamandalam Kesavan, Krishnan Kutty Nair, Urmila Unni

Deze film is gebaseerd op een stuk in een bedrijf van de befaamde dichter en toneelschrijver Kavalam Panicker. De film neemt slechts één thema uit het stuk en probeert de tweeslachtigheid artiest / personage uit te diepen: de transformatie van de acteur in zijn personage en omgekeerd. Het is interessant te weten dat dit stuk teruggaat op een waar gebeurd voorval enkele tientallen jaren geleden.

De vrouw van een feodale heer werd zodanig verliefd op het fier en heftige gedrag van Keechana, een personage in het Kathakali-toneelstuk, dat zij de acteur in kostuum in haar bed bij zich liet komen. De film wordt opgebouwd in drie versies van het voorval, een moord op de scene. Deze drie episoden worden uîteengezet door vertellende tekst en uitbeelding. De vertelstijl en het kleurenpatroon van de kostumes werden gebaseerd op de tradities van het volkstheater van Kerala. De artiesten zijn afkomstig uit diverse theatergezelschappen en de liederen komen van uiteenlopende volksmuzikanten. (G. Aravindan)

Image gallery

Ebf69628 7e40 4acd ba91 af5f6fa8e9a3
C8a28215 dddb 499a 9b76 9d0881fea273

Generiek

Regisseur

Govindan Aravindan

Met

Kalamandalam Kesavan, Krishnan Kutty Nair, Urmila Unni

Scenario

Govindan Aravindan, Shaji N. Karun, Kavalam Narayana Panicker

Cinematograaf

Shaji N. Karun

Producent

Govindan Aravindan

Meer informatie

Taal

Malayalam

Productielanden

India

Scenario gebaseerd op

Kavalam Panicker Maskarade

Jaar

1988

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over het festival, de films en de filmmakers, en onze activiteiten doorheen het jaar?